Amazon D&R'ı satın alabilir!

Amazon, Türkiye'ye sağlam adımlarla giriş yapmak için kolları sıvadı. Şimdi de Amazon'un D&R'ı satın alacağı söyleniyor.

Amazon, Türkiye operasyonlarına başlamak için son bir kaç aydır yeni girişimlerde bulunuyor. 2019 başı faaliyete geçmesi beklenen Amazon Türkiye için bugün çarpıcı bir iddia daha geldi. İddialara göre; Amazon, D&R'ı satın alacak.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş Twitter hesabından paylaştığı mesajda Amazon'un, D&R'ı Doğan Holding'den satın alacağını iddia etti. Hatırlayacağınız üzere D&R'ı bünyesinde barındıran Doğan Medya Grubu, Demirören Holding satın alınmıştı. Ancak bu satın alma işlemine kitap ve dergi kuruluşları dahil edilmemişti.

Barış Yarkadaş, bu satın alınma işlemine D&R'ın dahil edilmeme nedeni olarak, Amazon'un D&R'ı satın almak için anlaşma masasına oturduğunu gösteriyor. Eğer iddialar doğru çıkarsa, Amazon, kitap ve dergi sektöründe Türkiye'de resmen tekel konumunda olacak.

Bildiğiniz gibi Amazon e-kitap okuyucu sektöründe Kindle modelleri ile adeta rakipsiz bir konumda. Amazon, D&R'ı satın alarak e-kitap ve dergi sektörüne Türkiye'de büyük güç olmayı düşünebilir. Ayrıca Amazon dünyanın en büyük elektronik ticaret sitelerinden birine sahip. Geçen yıl Amazon.de Almanya sitesine Türkçe dil desteği getiren Amazon.com, Türkiye'ye ürün göndermeye de başlamıştı.  

Her şeye rağmen bu satın almanın iddia olduğunu da belirtelim. Şimdilik ne Amazon ne de Doğan Grubu bu konuda bir açıklama yapmadı. 

RTÜK internetin tamamını denetleyecek mi?
Netflix için en iyi tarayıcı hangisi?
Şok iddia; TOFAŞ Türkiye'de Jeep üretecek, Şahin tadında Jeep'ler geliyor
Sonraki Haber