Erkekler, sosyal medyada beğeni almak istiyor!

Yapılan araştırmalara göre; erkekler sosyal medyada beğeni alma konusunda kadınlara göre daha hassas davranıyor.

Türkiye’deki sosyal medya kullanıcılarının %16’sı, dikkat çekmek ve çok sayıda “like” almayı garantilemek için bir yerdeymiş gibi görünüyor veya yapmadığı halde bir şeyler yapıyormuş gibi davranıyor. Bu oran erkeklerde %18'e yükseliyor: Birçoğu hayatlarını gerçekçi bir şekilde paylaşmak yerine sosyal medyada ilgi çekmeyi tercih ediyor.

Araştırma, erkeklerin sosyal medyada “like” alma konusunda daha hassas olduğunu; beğeni toplamak için kadınlara oranla arkadaşları veya işverenleri hakkında utanç verici veya gizli olan şeyleri ortaya çıkarma ihtimallerinin daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Türkiye'deki erkeklerin %11'i kadınların %9'una kıyasla iş arkadaşıyla ilgili gizli bir bilgiyi açığa vurabileceklerini; %10'u işverenleriyle ilgili gizli bir paylaşım yapabileceklerini; %7’si de kadınların %5'ine göre bir arkadaşı için utanç verici olan bir şeyi ortaya çıkarabileceklerini belirtiyor.

Kadınlar umdukları gibi “like” almazlarsa üzülüyor ve hayal kırıklığına uğruyorlar. %23'ü, paylaşımlarını az sayıda kişinin beğenmesi halinde arkadaşları arasında popüler olmadıklarını düşünüyor; bu oran erkeklerde %21. Erkeklerin %23'ü ayrıca, kendileri için önemli olan biri onları “like”lamazsa üzüldüklerini de itiraf ediyor.

Xiaomi'de şok ayrılık!
Türk Telekom'un mobil interneti çöktü mü? (Güncelleme)
Philips çıldırdı, kahve makinası fiyatlarında büyük fırsat, bu fiyatları bir daha bulamazsınız
Sonraki Haber