Google tarafından yapılan en pahalı 10 yatırım

İnternet arama motoru devi Google'ın şimdiye kadar gerçekleştirdiği en pahalı 10 yatırımı sizler için bir araya getirdik.

Dünyanın en çok kullanılan ve hayatımızın vazgeçilmezi olan Google, elbette sadece bir internet tarayıcısı değildir. İnternet tabanlı hizmetler geliştiren ve bunları bünyesinde barındıran Google, internet araması, çevrimiçi bilgi dağıtımı ve reklam teknolojileri alanında yatırımlar yapan çok uluslu bir Amerikan şirketidir.

Bilmeyenler için belirtelim; Google, 4 Eylül 1998’de Stanford Üniversitesi’nde doktora yapan Sergey Brin ve Larry Page tarafından kurulmuştur. Kurulduğu tarihten günümüze dek yaklaşık 22 yıl geçti ve bu zaman zarfında inanılmaz derecede büyüyen Google, bugün dünyanın en değerli ve en prestijli şirketlerinden birisi olma özelliği taşıyor.

Elbette bu büyüme durup dururken olmadı, Google kendini durmaksızın geliştirmeye ve yatırımlarına hız kesmeden devam etti. Örneğin kendi bünyesine yeni araçlar kattı. Bilmeyenler için bu araçlardan dilerseniz biraz basedelim.

Öncelikle en bilinenlerinden;

Bir dili farklı bir dile çevirmenizi sağlayan Google Translate,
Bir konum ya da adres hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlayanGoogle Haritalar. Yazılı ve görsel tüm verilerinizi depolamanızı, düzenlemenizi ve başka kullanıcılarla paylaşmanızı sağlayan Google Drive. Mobil cihazlarda kullanılan android işletim sisteminin resmi uygulama mağazası olan Google Play. Google üzerinden yayınlanan uygulamalara ulaşmalarını sağlamaktadır. Tüm bunların yanında Google Gmail, Google News, Google Takvim (Google Calendar), Google Ads (AdWords), Google Analytics, Google Search Console, Google AdSense...

Elbette Google bünyesi bunlarla sınırlı değil, yapmış olduğu yatırımlar ile birçok şirketin de sahibi... Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan, asıl konumuz olan bu yatırımların hangileri olduğuna hep birlikte göz atalım.

İşte Google tarafından yapılan en pahalı 10 yatırım;

Popüler Haberler