Opera 11.50 yayınlandı!

Opera'nın son sürümü bir çok yenilik ile resmi olarak indirilmeye sunuldu. Her ne kadar önünde 3 rakip olsada opera hızla ilerlemeye devam ediyor.

Yeni sürüm ile birlikte; yeni sekme açıldığında açılan Hızlı Çevir sayfalarına bazı eklentiler eklenebiliyor. Bu eklentiler sayesen de sadece sık ziyaret edilen sayfaları gösteren "Hızlı Çevir" özelliği gerçek zamanlı olarak erişmeniz mümkün olabiliyor.

Ayrıca eklentiler ile hava durumu ve son haber başlıkları gibi bilgiler edinmek mümkün hale geliyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Opera' nın Masaüstü Ürünler yardımcı başkanı Jan Standal, bunların websitelerine erişim sağlayan küçük araçlar olduğunu belirtti.



Güncelleme ile gelen diğer yenilikler ise, Firefox Sync gibi Opera Link hizmeti ile sık kullanılanları yada parolalarınızı diğer cihazlarda çalışan Opera tarayıcısı ile eşitleyebilirsiniz. Opera Link; yer imlerini, Hızlı Çevir ayarlarını, arama motoru seçeneklerini, notları ve tarayıcı geçmişini eşitleyebiliyor.

Tasarım ile ilgili de düzenlemeler yapıldığını açıklayan Standal, Operanın artık daha moder, daha hazlı ve daha basit olduğunu belirtti.

Bir diğer önemli özellik ise, tarayıcının çekirdek işleme motoru ve grafik motoru, CSS ve SVG' yi daha hızlı yorumlayacak şekilde modifiye edilmiş. Fakat henüz WebGL desteği sunulmamış. Şuan için sadece deneme sürümlerin de yer alan WebGL yakın zamanda yeni bir sürüm ile devreye girecektir.

Superonline.com ani bir kararla kapatılıyor!
Google, tüm servislerinde arama yapan ortak bir portal yayınladı!
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber