Türkiye'de App Store ve Play Store'a vergi geliyor!

Türkiye'de, App Store ve Play Store'a katma değer vergisi geliyor.

Maliye, bugün dijitalleşme yönünde ilerleyen Türkiye için yeni bir karar aldığını açıkladı. Maliye; Türkiye'de hizmet satan yabancı şirketlerin KDV mükellefi olmaları gerektiğine yönelik tebliğ taslağı hazırladı. Bu şirketler arasında Apple ve Google da yer alıyor.

Tasarıya göre; bankalar kartlar üzerinden yapılan hareketleri Maliye Bankanlığı'na bildirecek ve mükellef olmayan firmalara ceza kesilecek. Eğer tebliğ uygulanmaya başlanırsa; App Store, Play Store, Amazon ve eBay gibi firma/kuruluşlardan katma değer vergisi yani KDV alınacak.

Eğer bu karar yürürlüğe girerse; yabancı geliştiriciler uygulamalarını Türkiye'ye kısıtlayabilir. Bu da milyonlarca uygulamanın Türkiye App Store ve Play Store'unda yer almaması anlamına geliyor.

İşte KDV alınacak hizmetler

- Web sitesi/sayfası temini, alan adı temini, web barındırma ile bilgisayar program ve ekipmanlarının uzaktan bakımı.

- Her türlü yazılım tedariki ve güncellenmesi dahil dijitalleştirilmiş ürünlerin satışı, web sitelerine ilişkin filtrelerin yüklenmesi, güvenlik duvarı kurulumu.

- Görüntü, metin ve bilgi sağlanması ile veri tabanlarının hazırlanması.

- Alıcı tarafından girilen belirli verilere yanıt olarak internetten veya bir elektronik ağ aracılığıyla bilgisayardan otomatik olarak üretilen hizmetler.

- Alıcı ve satıcının internet veya diğer bilgi teknolojileri aracılığıyla bir araya getirilmesini veya işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlayan platformlar tarafından verilen her türlü hizmetler.

- Fotoğraflara, resimlere, ekran koruyuculara, masaüstü temalarına erişmek, indirmek.

- İnternet servis paketleri (Haber, hava durumu veya yol durumu raporlarına erişim, oyun alanları, web sitesi barındırma, çevrimiçi tartışmalara erişim).

- Web sitesi/ sayfası gibi elektronik ağlar üzerinde ticari veya kişisel varlığın sağlanması veya sürdürülmesine ilişkin hizmetler.

VPN kullanana 5 buçuk yıl hapis cezası
Google'da 2017'de en çok aranan filmler
TOGG daha ne yapsın bedavaya mı satsın, bu kampanyanın bir eşi daha yok
Sonraki Haber