Twitter Reklam Stilini Değişti !

Twitter Artık Kullanıcıların İlgi Alanına Göre Reklam Veriyor !

Sahip olduğu reklam stili nedeniyle reklam konusunda diğer sosyal platformların gerisinde kalan Twitter, reklam konseptini değiştirerek bu konuda diğer sosyal medya reklamlarının önüne geçmeyi hedefliyor.




Sert bir reklam stratejisi uygulamaya başlayan şirket, mayıs ayı içerisinde kullanıcılarının internet üzerinde faaliyetlerini takip edip, kullanıcı profilini belirlemek adına izin istemişti. Reklam verenlerin işini kolaylaştıracak bir “ilgi alanı listesi” oluşturmak isteyen site, reklam politikasındaki son yeniliği açıkladı.

Yeni reklam stiliyle birlikte reklam verenler sponsorlu mesajlarını yayınlarken artık Twitter kullanıcılarının ilgi alanlarına göre hedefleme yapabilecekler. Yaklaşık 3 aydır üzerinde aktif olarak çalışılan ekip bu yeni uygulama Twitter’ın reklam yayıncılığı açısından bugüne kadar attığı en önemli adımlardan biri oldu. Bu uygula ile sosyal sitelerin reklam önceliğinin önüne geçmeyi planlıyor.

Reklam verenler sitenin sunduğu 350 adet kategori arasından kendi ilgi alanını seçerek hedef kitlelerine çok daha rahat bir şekilde ulaşabilecekler. Bunun yanı sıra siteyi etkin olarak aktif kullanıcıların zevkine özel reklamlar yayınlayabilecek reklam verenler, bu sayede aynı zevke sahip diğer kullanıcılara da ulaşma şansına sahip olacaklar. Uygulamayla ilgili belki de en dikkat çeken detaysa, sitenin en düşün ücreti 50 Cent'ten 1 Cent'e düşülmesi oldu. Bu ince detay sayede site sadee büyük markaların reklam verdiği bir platform olmaktan çıkıp, küçük ve orta ölçekli markaların da reklam verdiği bir platform haline gelebilecek.

Reklam konusundaki açıklarını sürekli olarak kapatan Twitter, uyguladığı agresif ve yenilikçi reklam politikasını sürdürmesi durumunda diğer platformlarla arasındaki farkı hızla kapatacağını öngörebiliriz.




Google Play'de yaz sonu indirimi!
İşte Facebook'un en yaşlısı!
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber