Uber Güneydoğu Asya pazarından çekiliyor!

Şöförlü ulaşım hizmeti sunan Uber'in, Güneydoğu Asya'daki işlerini rakibine devredeceği iddia edildi.

Son günlerde Türkiye'de de tartışmalara konu olan ve yasallığı ile vergi verip vermediği kamuoyunda konu edilen Uber cephesinden farklı bir haber geldi. Mobil uygulama üzerinden kullanılan ve şöförlü araç hizmeti sunan şirket, Güneydoğu Asya'daki işlerini bölgedeki rakibi olan Grab'a devrediyor.

Reuters'in haberine göre  640 milyon kişiye hitap eden Güneydoğu Asya pazarındaki bütün işleri Grab'a bırakılacak. Reuters'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre bu devir kararı resmi olarak Pazartesi günü duyurulacak.

Haberin detaylarına göre Uber, Güneydoğu Asya operasyonunu Singapurlu araç paylaşım şirketi Grab‘e satacak. Bu satış karşılığında Uber'in Grab şirketinden yüzde 30 hisse alacağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Yapılacak devir ile ilgili olarak ne Uber ne de Grab resmi bir açıklama yapmadı. Uber daha önce de Çin'deki operasyonu Çinli Didi Chuxing firmasına satıp pazardan çekilmişti.

Güneydoğu Asya neresidir?

Asya kıtasıyla Okyanusya arasında bulunan bölgeye Güneydoğu Asya, ismi veriliyor. Bu bölgede  Brunei, Doğu Timor, Endonezya, Filipinler, Kamboçya, Laos, Malezya, Myanmar, Singapur, Tayland, ve Vietnam gibi ülkeler yer alıyor.

Demirören'e hacker şoku
WeTransfer hakkında her şey
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber