Kripto para piyasasında fiyat analizi! BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, ADA, AVAX, DOGE, DOT, LINK

Bitcoin ve altcoinlerde yükseliş sinyali. Spot Bitcoin ETF'lerine artan girişler, yatırımcıların kripto piyasasına olan ilgisini artırıyor ve Bitcoin ile altcoinlerin değer kazanmasına ön ayak oluyor.

Ether fiyatında boğa işareti dikkatimizi çekiyor. Ether, kritik direnç seviyesini aşarak yükselişe geçtiğini kanıtladı ve yatırımcılar için olumlu bir gelecek vaat ediyor. BNB ise direnci kırıyor. BNB, önemli bir direnç seviyesini aşarak yükseliş trendine işaret ediyor ve yatırımcıları heyecanlandırıyor. Solana'da yükseliş umudu ile karşımızda. Solana, direnç seviyesini aşma çabasıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor ve piyasadaki gücünü gösteriyor. XRP yükselişe geçebilir mi? Kafalarda bu soru var. XRP, kritik destek seviyesini koruyarak yükseliş için zemin hazırlıyor ve yatırımcıların umudunu artırıyor. Cardano'da yükseliş beklentisi devam ediyor. Cardano, direnç seviyesini aşma çabasıyla piyasada olumlu bir hava yaratıyor ve yatırımcıların ilgisini çekiyor. İşte haftanın detaylı analizi.

Bitcoin
 

Bitcoin'in değeri 47.941 dolar düşüşle hareket ederken, borsa yatırım fonu (ETF) yatırımcıları bu yükselişi daha fazla alım yaparak kutluyorlar. Spot Bitcoin ETF'leri, 8 Şubat'ta 403 milyon dolarlık üçüncü en büyük girişi kaydetti. Bu, 11 Ocak'ta başlatılan ETF'lere yapılan toplam girişlerin 2.1 milyar dolardan fazla olduğunu gösteriyor. BlackRock ve Fidelity'nin spot Bitcoin ETF'leri, yönetim altındaki varlıklarda her biri 3 milyar doları aştı. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, 8 Şubat'ta X'te (eski adıyla Twitter) yaptığı bir paylaşımda, BlackRock'ın iShares Bitcoin Trust (IBIT) ve Fidelity'nin Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC)'nin geçmiş 30 yıl içindeki tüm ETF başlatılışlarının ilk ay performanslarını kıyaslayarak, bu iki fonun açık ara farkla ilk iki sırada yer aldığını belirtti. Bu olumlu hareket yalnızca Bitcoin ile sınırlı kalmayıp, belirli altcoinlerin de üst direnç seviyelerinin üzerine çıkarak yükselmeye başlaması, tüm kripto para piyasasındaki duyarlılığın iyileştiğine işaret ediyor.

Bitcoin, son birkaç gün içinde ayıların fiyatı 20 günlük üssel hareketli ortalama olan 43.352 doların altına düşürememesi, boğaların güçlü bir şekilde alım yapmasını teşvik etti. 7 Şubat'ta alıcıların üstünlüğünü kanıtlamasıyla fiyat, 8 Şubat'ta 44.700 dolarlık direncin üzerine çıktı. Bu durum, psikolojik olarak önemli 50.000 dolarlık seviyeye doğru potansiyel bir ralli için yol açıyor, burada ayıların güçlü bir savunma yapması bekleniyor. Ancak, alıcılar 50.000 dolardan fazla geri çekilmezse, ralli 52.000 dolara doğru devam edebilir. Ayılar, fiyatı 41.884 doların altına düşürüp orada tutmayı başarırsa kontrolü tekrar ele alacak ve BTC/USDT çifti 37.980 dolara düşebilir.

Popüler Haberler