Kripto paralarda düşüş devam edecek mi? Analistler açıkladı

Kripto para piyasalarında son günlerde yaşanan dalgalanmalar savaş senaryolarının artmasıyla daha da hızlandı

İran’ın İsrail’e yaptığı misilleme Bitcoin ve diğer önemli kripto paraların değerinde önemli değişikliklere neden oldu. 12 Nisan'da Bitcoin'in değeri, 65,000 dolar seviyesine düşerek yatırımcıların tedirginliğini artırdı. Bu düşüş, kripto para piyasasında "ayıların" henüz pes etmediğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Ancak bu durum, büyük Bitcoin yatırımcıları olan 'balinaların' alım yapmaya devam etmelerini engellemedi. Kripto analiz firması CryptoQuant'a göre, balinalar tarafından yapılan talep, yeni üretilen Bitcoin arzını tarihte "ilk kez" geçti. Balinaların artan talebi ve Bitcoin borsa yatırım fonlarına olan girişler, Bitcoin'in değerinin yükselmesine katkıda bulunabilir. VanEck CEO'su Jan van Eck, Cointelegraph ile yaptığı röportajda, Bitcoin ETF'lerine olan girişlerin %90'ının perakende yatırımcılardan geldiğini belirtti ve önümüzdeki aydan itibaren bankalar ve geleneksel firmalar tarafından kurumsal yatırımların başlayabileceğini öngördü. 

Tanınmış girişim sermayedarı Tim Draper ise yaptığı bir röportajda, Bitcoin'in enflasyona karşı "büyük bir güvenlik" sağladığını ve yıl sonuna kadar Bitcoin'in 250,000 dolara ulaşmasını beklediğini ifade etti.

Peki, Bitcoin önümüzdeki günlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine mi ulaşacak yoksa düzeltme sürecine mi girecek? Bu sorunun cevabını bulmak için en büyük on kripto paranın grafiğini analiz edelim.

Bitcoin

Bitcoin değerlendirmesi yapıldığında, boğaların 10 Nisan'da Bitcoin'i düşüş trendi çizgisinin üzerine çıkardığı görülüyor ama bu seviyelerde kalıcı olamadılar. Bu durum, her küçük rallinin satışa dönüştüğünü gösteriyor. 20 günlük üssel hareketli ortalaması düzleşmeye başlayan ve göreceli güç endeksi orta noktaya yakın olan Bitcoin için, boğaların kontrolü yitirdiği düşünülebilir. Eğer fiyat düşüşe geçip 50 günlük basit hareketli ortalamasının altında kalırsa, BTC/USDT çifti daha derin bir düzeltmeyle 60,000 dolar ve sonrasında %61.8 Fibonacci geri çekilme seviyesi olan 54,298 dolara kadar düşebilir. Ancak fiyat şu andaki seviyeden dönüp 73,777 doların üzerine çıkarsa bu olumsuz görüş geçersiz kılınmış olur. Ancak bildiğiniz gibi İran’ın İsrail’e çalgılı çengili saldırısı az da olsa piyasada güvensizliğe neden oldu ve Bitcoin’de düşüş gözlendi. BTC’deki bu düşüş Ether’i BNB’yi ve diğer coinleri de olumsuz etkiledi.

Popüler Haberler