1000 TL altı en iyi akıllı telefonlar - Mart 2020

2020 Mart ayı güncel fiyatlarını dikkate alarak 1000 TL ve altı fiyat etiketine sahip telefonları sizler için bir araya getirdik.

Akıllı telefon fiyatlarının neredeyse 2. el düşük model otomobil fiyatları ile yarıştığı şu günlerde, bir telefona çok fazla para ödemek istemeyenler kullanıcılar da var. Durmadan artan zamlar ve ek vergiler yüzünden belki de ülkemizde akıllı telefon almanın artık lüks hale geldiğini düşünebilirsiniz. Çünkü kdv, ötv, trt payı gibi vergiler, akıllı telefon almak isteyen kullanıcıları bu anlamda oldukça üzüyor. Hal böyle olunca da kullanıcılar, 'en ucuz telefonlar hangileri?', 'en uygun fiyata sahip telefon modelleri hangileri?' gibi benzer sorular ile bütçelerine en uygun telefon modellerini bulmaya çalışıyorlar.

Eskiden olsa, yurt dışından telefon getirtmek bu sorunun çözümü olabilyordu. Ancak artık ülkemizde yurt dışından telefon getirtmek pek de avantajlı değil. Çünkü yurt dışından getirilen telefonlar için maktu ücretine getirilen rekor zamlar yüzünden, kullanıcıların yurt dışından telefon getirme, alma yöntemi artık eskisi gibi cazip olmuyor. Çünkü IMEI kayıt ücreti Kasım 2018’de 170,70 TL’den 500 TL’ye, Haziran 2019’da 618 TL’ye, Temmuz 2019’da ise 1500 TL’ye çıkmıştı. Yüzde 22,58’lik zammın yansıtılmasının ardından bu ücret 2020 yılında ise bu ücret 1838 TL olmuş durumda.

Oysa bu ek ücretler karşımıza çıkmasa, satılan telefon modellerinin satış fiyatlarını, yurt dışı piyasası ile kıyasladığımızda dikkat çeken fiyat farkları olduğunu görebiliyoruz.

Fakat sizler için hazırladığımız listemizde bulunan uygun fiyatlı telefon modelleri sizleri oldukça mutlu edebilir.. Elbette gidip yeni çıkan amiral gemileri ile yarışacak modellerden bahsetmiyoruz, ancak listemizdeki modeller hayli şık tasarıma sahip ve kamera anlamında da oldukça iyiler. Bu telefonları seçerken olabildiğince düşük nanometre değerlerinde işlemci olmasına, uzun pil ömrüne ve doyurucu kameralara sahip olmalarına özen göstermeye çalıştık. Elbette düşük fiyatlı olmaları sebebi ile bu modelleri seçmek fazlasıyla zamanımızı aldı. Bu arada paylaştığımız tüm fiyatlar internet satış fiyatlarıdır. Mağazalarda bu fiyatlar farklılık gösterebilir.

Yalnızca 2018 ve 2019 çıkış yılına sahip modelleri dikkate alarak hazırladığımız listemizdeki o telefonlara ve sundukları özelliklere gelin hep birlikte göz atalım.

İşte 1000 TL altı en iyi akıllı telefonlar;

Popüler Haberler