64-bit destekli ilk Android telefon tanıtıldı

Samsung cephesinden beklenen 64-bit destekli ilk Android akıllı telefonu Lenovo duyurdu.

Samsung'un geçtiğimiz günlerde kriter testinde Snapdragon 410 işlemcisiyle çalıştığı görülen SM-G510F  kod numarasına sahip bir akıllı telefonu ortaya çıktı. Söz konusu telefonun 64-bit desteği sunan ilk Android akıllı telefon olması bekleniyordu ancak, Lenovo Çin'de düzenlenen bir etkinlik kapsamında 64-bit desteği sunan ilk Android akıllı telefonu duyurdu.

Lenovo A805e olara isimlendirilen akıllı telefonda Qualcomm'ın 64-bit desteği sunan 1.2GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon 410 işlemcisi ve Adreno 306 grafik birimi yer alıyor. Lenovo A805e kağıt üzerinde 64-bit desteği sunan ilk akıllı telefon ancak şu an bu özelliği aktif edecek ne Android sürümüne ne de performans artışını gösterecek herhangi bir  uygulamaya sahip. Lenovo A805e'nin 64-bit desteğinden faydalanması için Android L güncellemesini beklemesi gerekecek.

Telefonda ayrıca 1GB RAM, 8GB dahili depolama, Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi, LTE desteği, NFC, 8MP arka kamera, deri görünümlü arka kapak, çift SIM kart desteği ve 5.5-inç büyüklüğünde 540 x 960p çözünürlüklü ekran yer alıyor.

200 doların altında bir fiyatla temmuz ayında satışa sunulacak akıllı telefonun Asya pazarına özel olması bekleniyor. 

Akıllı telefonlarda kullanılan en yeni 5 teknoloji
Bu Windows Phone telefonun tasarımı iPhone'dan çalınmış
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber