Android 11 alacak Huawei telefon modelleri!

Android 11 sürümünü alacak olan Huawei telefon modellerini sizler için listeledik. İşte tam ve güncel liste!

Google dün itibariyle Android 11 güncellemesini dağıtmaya başladı. İlk olarak Google Pixel cihazlara dağıtılan güncelleme, sırayla desteklenen tüm marka ve modellere ulaşacak.

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi Android’in yeni sürümü alcak telefon modelleri ise yeniden merak konusu oldu. Avrupa, ABD ve Hindistan merkezli olarak birçok cihaza yavaş yavaş gelmeye başladığı aktarılan yeni sürüm, birçok önemli yenilik getiriyor. Akıllı telefon üreticileri tarafından yapılacak değişikliklere göre Android 11 süresi değişkenlik gösterebiliyor.

Android 11; hız ve optimizasyon konusunda da oldukça iddialı. Bu anlamda bir dizi yenilik ile gelecek olan Android 11 sürümü, gizlilik konusuna da oldukça önem veriyor. Örneğin; konum servisleri için, uygulamalara bir defalık izin isteme opsiyonu sunuyor.

Detaylandıracak olursak, örneğin; Android 11 geliştirci önizleme sürümü ile Google'ın Colombus adı verilen bir yazılım özelliğini test ettiğinden bahsedebiliriz. Bu yeni fonksiyon ile telefonun arka kısmına dokunduğunuzda cihazınızdaki akselometre devreye giriyor ve yaptığınız çift dokunuşu algılıyor. Aşağıdaki videolardan Colombus sistemi çift dokunuş ile cihazın içerisindeki akselometre ve jiroskopları kullanarak “ekran fotoğrafı alma, son uygulamaları görüntüleme” gibi birtakım işlevleri gerçekleştirebildiğini görebilirsiniz.

Ayrıca, çift dokunuş özelliğini aşağıdaki seçenekler için kullanmanız da mümkün;

  • Müziği oynatma ve durdurma.
  • Gelen aramayı sessize alma.
  • Alarmı susturma.
  • Google Asistan’ı başlatma.
  • Kamera açma.
  • Kronometreyi kapatma.
  • Bunlarla beraber kullanıcıların tercihine bırakılan diğer özellikler.

Android 11 güncellemesi, yakın bir zaman sonra hayata geçecek. Ancak şimdiden Huawei kullanıcıları merakla Android 11 güncellemesi alacak olan modelleri araştırmaya başladı bile. Eğer bir Huawei kullanıcısı iseniz, bu modellerin hangileri olduğuna listemizden göz atabilirsiniz.

İşte Android 11 alacak olan tüm Huawei akıllı telefonlar;

Popüler Haberler