Android ICS'in bilmediğiniz 20 özelliği!

Android 4.0 Ice Cream Sandwich'in gizli ipuçlarını haberimizde bulabilirsiniz!

Google'ın Android sürümünün son versiyonlarından ilk olarak Samsung Galaxy Nexus ile ortaya çıkan Android 4.0 Ice Cream Sandwich, güncellemelerin ve son çıkan cihazların bu sürümle çıkması ile oldukça ilgi görmeye başladı. Bu konuda HTC firması en çok ilgi gösteren firma. Şirket yeni One serilerini, Android 4.0 yüklü olarak piyasaya sürüyor.

Haberimizde Android 4.0'ın menüleri arasında fazla ön plana çıkarılmamış olan çeşitli özellik bilgilerini ve ayarlarının neler olduğunu bulabilirsiniz. Bu bilgiler sizlere pil tasarrufundan düğmelerin işlevselliğine ve daha fazlasını öğrenmenizi sağlayacak.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemine sahipseniz ve genel özellikleri haricinde bilginiz fazla yoksa haberimizi incelemenizi tavsiye ederiz.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich'in pratik bilgi ve ipuçlarını sonraki sayfalarımızda inceleyebilirsiniz.



Son uygulamalar ve tarayıcı sekmeleri

Android 4'deki en önemli yeniliklerden bir tanesi, son kullanılan uygulamalar görünümü. Android 4 güncellemesiyle beraber giriş düğmesini basılı tuttuğunuzda son kullandığınız uygulamaların bir listesine ulaşabiliyorsunuz. Yeni cihazlarda ise bu işleve yönelik bir düğme bulunabiliyor.

Bu görünümde son kullandığınız tüm uygulamaların küçük ön izlemelerini görüyorsunuz. Son uygulamalar görünümünü istediğiniz zaman çağırmanız mümkün. Bu listedeki uygulamalara uzun dokunarak uygulamayı listeden kaldırabilir veya uygulama hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.



Klasör oluşturma

Yeni bir klasör oluşturmak için bir uygulamanın simgesini diğer bir uygulamanın simgesinin üzerine sürüklemeniz yeterli. Klasörlerin içerisindeki simgeleri taşımanız ve yeniden sıralamanız da oldukça kolay.

Not: Bu özellik "stok" Android 4.0'da mevcut, ancak üreticilerin sağladığı farklı arayüzlerde çalışmayabilir.



Kişiler

Kişiler, Android 4.0 ile daha önemli bir hal alıyor. Kişilerinizi Facebook ile eşitleyerek son durum güncellemelerini alabilirsiniz.



Bir dosya yöneticisi indirin

Telefonunuza indirdiğiniz dosyaları rahatlıkla yönetebilmeniz için bir dosya yöneticisi uygulaması yüklemenizi öneriyoruz.

Size tavsiye edeceğimiz uygulama ise Astro File Manager. Bu uygulama ile yüklü uygulamalarınızı SD kartınıza taşımanız dahi mümkün.



Telefon Ayarları

Telefon ayarları, Android 4.0'da artık Ayarlar bölümünde bulunmuyor. Sesli posta ve çağrı yönlendirme gibi ayarlar, çevirici uygulaması yoluyla etkinleştiriliyor.



İndeks widget'ı

Android 4 ile beraber widget'ları ana ekranınıza yerleştirmeden önce nasıl görüneceklerini görebiliyorsunuz. Böylece doğru widget'ı seçmek, şans oyunu olmaktan çıkıyor.



GPU işleme ve geliştirici araçları

Android 4'deki geliştirici seçenekleri, bazı kullanıcıların işine yarayabilecek özel işlevler sunuyor.

GPU rendering'i etkinleştirerek her durumda performans artışı sağlamanız mümkündür. Zira bu durumda grafik işlemciniz de günlük görevlerde yardımcı olacaktır.



Veri yönetimi

Google, Android 4.0'ı kapsamlı bir veri aktarımı yöneticisiyle donatmış. Bu sayede ne kadar veri aktarımı yaptığınızı her zaman izleyebiliyor, sınırlara yaklaştığınızda uyarı alabiliyorsunuz.



Uygulamayı geri iade etme

Android 4'te de yeni satın aldığınız bir uygulamayı 15 dakika içinde geri iade ederek paranızı geri alabiliyorsunuz. Play Store'da uygulamayı kaldırma komutunu vermeniz yeterli.

15 dakikalık süreyi aştığınızda uygulamanın geliştiricisine başvurabilirsiniz. Ciddi uygulama geliştiricileri, e-posta adreslerini Play Store'da her zaman veriyorlar.



Ekran görüntüsü alma

Android 2.3'de basit bir ekran görüntüsünü almanın çok kolay bir yolu yoktu. Android 4'de ise güç düğmesini ve ses kısma düğmesini basılı tutarak kolaylıkla ekran görüntüsü alabilirsiniz.

Galaxy S III kullanıyorsanız, sağ elinizin dış tarafını ekranın üzerinden sola doğru çekerek anında ekran görüntüsü alabilirsiniz.



Yeni zil sesleri oluşturun

Android 4'de Ringtones klasörünü göreceksiniz (yoksa oluşturabilirsiniz). Bu klasöre yerleştireceğiniz tüm ses dosyalarını zil sesi olarak seçebilirsiniz.



Wi-Fi durumu

Android 4'de Wi-Fi üzerinden veri gönderilip gönderilmediğini simgesine bakarak anlayabiliyorsunuz. Wi-Fi simgesi üzerindeki siyah aşağı ok simgesi, bir indirmenin etkin olduğunu, yukarı ok ise bir gönderme işleminin etkin olduğunu gösteriyor.



Otomatik kısayollara engel olma

Her yeni uygulama indirdiğinizde Android, giriş ekranınızda bu uygulamanın bir kısayolunu oluşturacaktır. Bu ayarı Play Store ayarlarından değiştirmeniz ve kapatmanız mümkün.



Kamera seçenekleri

Android 4, fotoğraflarınız üzerinde değişiklik yapmaya yönelik çeşitli seçenekler sunuyor. Bulanıklaştırma ve kırmızı göz kaldırmadan resimlerin şeklini değiştirmeye her şeyi yapmanız mümkün.



Güç düğmesi

Android 4.0'da bir arkadaşınız sizi aradığında, ekranda çağrıya cevap verme düğmesini aramak yerine menü düğmesine basarak telefonu açabilirsiniz.

Bu ayar, telefonunuzun markasına göre erişe bilirlik seçenekleri veya telefon ayarlarında bulunabilir.



Wi-Fi'ı boştayken kapatma

Pilden tasarruf etmek istiyorsanız, kablosuz radyo modülünüz özellikle internet bağlantısı olmadığında boş yere açık olmamalıdır. Kablosuz ayarlarında örneğin telefon boştayken Wi-Fi'ın otomatik olarak devre dışı bırakılmasını seçebilirsiniz.



Saniyeler içinde güncelleyin

Android 4, birçok cihazda kablolarla ve ROM'larla uğraşmanıza gerek kalmadan Ayarlar > Hakkında menüsünden güncellenebilmektedir.



Yüz ile kilit açma

Android 4'deki yüz ile kilit açma özelliği ile ekran kilidinizi bir saniyeden kısa bir süre içinde sadece telefonunuza bakarak açabilirsiniz.

Daha hızlı olmak istiyorsanız, güvenlik ayarlarından kilit ekranını tamamen devreden çıkarabilirsiniz. Böylece güç düğmesine basar basmaz giriş ekranınız görünecektir.



Kilit ekranı ve arayan bilgisi

Telefonunuzu kaybetmekten endişe duyuyorsanız, kilit ekranınızda belirecek bazı bilgiler girmeniz mümkün. Böylece telefonunuzu bulan kişi iyi birisi ise, onu kolaylıkla size geri verecektir.

Diğer faydalı bir özellik ise telefona cevap veremediğinizde otomatik olarak kısa mesaj gönderebilmeniz. Bu durumda önceden ayarlanmış bir kısa mesajı arayana gönderebilirsiniz.



Sürpriz yumurta

Telefon bilgilerine gidin ve arka arkaya yazılım sürümü seçeneğine dokunun. Ekrana gelen Android simgesine dokunun ve bir süre tutun. Şimdi Ice Cream Sandwich Android'lerinin ekranınızı istilasını seyredebilirsiniz.

Not: Bu sürpriz yumurta, cep üreticilerinin tercihine bağlı olarak her Android 4.0'lı cihazda çalışmayabilir.

Brosingo iOS uygulaması ile fırsatlar cebinizde!
Apple’ın gizli planları ortaya çıktı!
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber