Apple birinciliği Samsung'a devretti

Samsung son ürünlerinde büyük başarı gösterdi ve Apple'ın birinciliğini elinden aldı.

Strategy Analytics şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Güney Koreli elektronik devi Samsung'un, akıllı telefon piyasasındaki yüzde 12.2 olan 2011 ilk çeyrek payı, 2012'in ilk çeyreğinde yüzde 30.6'ya yükseldi.

Samsung'un gerisinde kalan Apple'ın büyüme rakamları da yüksek olsa da Samsung'a yetişemedi. Apple'ın ise 2011'in ilk çeyreğinde yüzde 18.1 olan Pazar payı, bir yıl içinde yüzde 24.1'e yükseldi.

Rapora göre uluslararası alanda akıllı telefon pazarında son bir yılda yüzde 41 artış gözlendi. 2012'in ilk çeyreğinde ise bu rakam 145 milyona ulaştı. Apple ve Samsung bu rakamın yarısını oluşurdu.

Strategy Analytics şirketinin yöneticisi Neil Mawston, araştırma raporunda yaptığı yorumda, "Samsung ve Apple'ın rakiplerini dışarı itmesiyle, akıllı telefon piyasasındaki yarış sadece iki şirketin arasında geçecek gibi görünüyor"  dedi.

Rapora göre Samsung'un akıllı telefon pazarında son bir yılda yüzde 253 büyüdü. Bu büyümede Galaxy akıllı telefon ve tabletlerinin önemli ölçüde etkisi olduğu söylendi.

Piyasanın en büyük kaybedeni Nokia ise geçtiğimiz yılın ilk mali döneminde küresel akıllı telefon piyasasındaki payı yüzde 23.5 iken bu yıl aynı dönemde yüzde 8.2'ye gerileyerek büyük bir düşüş yaşadı.

Nokia'nın durumu ile ilgili yorum yapan Strategy Analytics yöneticilerinden Tom Kang, "Bu rakam, 2002'den bu yana Nokia'nın en düşük Pazar payını gösteriyor. Nokia, Microsoft'un işletim sistemini kullanan Lumia ile kritik durumda olduğu ABD pazarında durumunu güçlendirmeye çalışıyor ancak hala dünya genelinde Symbian işletim sistemi kullanan eski telefonlarının hacmini geride bırakamadı" dedi.

Günün Android Uygulaması - Digiturk Play
Günün Android Oyunu - Crazy Rings-Funniest Game Ever
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber