Apple iPhone 7'de eksik 7 özellik!

Apple iPhone 7 modellerinde eksik olan 7 özellik.

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus oldukça güçlü özelliklerle geldi. Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın en dikkat çekici ortak özelliği suya karşı dirençli  IP67 sertifikası ve ön hoparlörleri oldu. iPhone 7 Plus’ın iPhone 7’den ayrılan özelliği büyük ekranın yanısıra çift kamerası oldu. Ayrıca telefonlarda Anten bantlarının yerinin değiştiğini de belirtelim.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ekran alanında çok fazla değişmedi. Büyük iPhone 7 4.7 inç, iPhone 7 Plus ise 5.5 inç Retina ekran ile geliyor. Yeni ekran panelleri daha geniş renk gamı, yüzde 25 daha fazla parlak ve renk reprodüksiyonu sunuyor.

Apple’ın en güçlü A10 çipi telefonlara güç veriyor ve geliştirilmiş kameralar ve 3D Touch özelliğine sahip ana sayfa butonu da yenilikler arasında yer alıyor.

Ancak, Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus üzerinde bulunan oldukça etkileyici özelliklerine rağmen “eğer bu da olsaydı süper olurdu“ dedirten eksiklikler mevcut.

Apple iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı daha çekici hale getirecek olmayan 7 özelliği sonraki sayfalarda inceleyebilirsiniz.


Yeni Tasarım

Yeni renkler sunulması güzel ancak, Apple iPhone 7 modelleri iki yıl önceki iPhone modellerinden çok farklı bir tasarıma sahip değil. Apple iphone 7 modellerinin tasarımlarında büyük yenilikler yapabilirdi.


Daha iyi ekran gövde oranı

Apple iPhone 7 modellerinin rakipleri yüzde 73 ekran gövde oranı sunarken, iPhone 7 halen yüzde 65.71 ekran gövde oranına sahip. Yani Apple’ın artık çerçeveleri incelterek daha az gövde daha fazla ekran sunması gerekiyor.

3.5mm’lik kuklalık jakı

Her ne kadar 3.5mm’lik jak eksikliği bir devrim niteliğinde olsa da, kullanıcılar bu değişimden çok memnun değil. 


Çözünürlük

iPhone 7 Plus oldukça iyi 401 PPI yoğunluğunda ve 1080 x 1920 piksel çözünürlüğünde ekrana sahip. Ama iPhone 7’de hala inatla 750 x 1334 piksel çözünürlük ve 326 PPI yoğunluk sunuluyor. Her ne kadar geliştirilmiş olsa da daha fazla çözünürlük ve PPI yoğunluğu sunabilir.


Apple Pencil

Sızan iPhone 7 ve 7 Plus görüntülerinde arka kısımda akıllı konektör özelliği görmüştük. Bu bizlere telefonun modüler olabileceği veya iPad Pro gibi bazı aksesuarların bağlanabileceğini düşünmüştük. En azından bir Apple Pencil ile iPhone 7 Plus harika olabilirdi.


Hızlı şarj

Rakipleri arasında standart bir özellik olan hızlı şarj, maalesef iPhone 7 modellerinde mevcut değil.

Kambur kamera

iPhone 7’de OIS özelliğinin olması oldukça iyi bir gelişme ancak, telefonlardaki kamera tasarımının oldukça büyük bir çıkıntıya sahip olması telefonların tasarımını kötü yönde etkiliyor diyebiliriz.

Güçlü bataryası ile Lenovo VIBE P1 Pro Türkiye’de
İlk çift kameralı HUAWEI P9 yeni rengiyle Türkiye'de
LG'den uygun fiyata dev oyuncu monitörü; tam 45 inç
Sonraki Haber