Apple ve Google için tehlike çanları çalıyor

Bu yılın başlarında, Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), Google ve Apple'ın cep telefonu pazarındaki hakimiyetine yönelik olası bir soruşturma üzerinde istişare ettiğini söyledi.

Düzenleyici kurum kararı için “çoğunluk desteği" aldığını duyurdu ve her iki teknoloji devinin de bulut oyunları ve mobil tarayıcılardaki "duopol"üne ilişkin bir pazar araştırması başlattığını duyurdu.

CMA'nın geçici CEO'su Sarah Cardell yaptığı açıklamada, "Birçok İngiliz işletmesi ve web geliştiricisi, Apple ve Google tarafından belirlenen kısıtlamalar yüzünden geri kaldıklarını hissettiklerini söylüyordu" dedi. “Endişelerin haklı olup olmadığını araştırmayı ve eğer iddialar doğruysa, bu sektörlerde rekabeti ve yeniliği geliştirmeye yönelik adımları belirlemeyi planlıyoruz."

CMA, Apple ve Google'ın mobil cihaz işletim sistemleri, uygulama mağazaları ve tarayıcılar üzerinde "kontrol gücüne" sahip olduğunu kaydetti. 2021'de Birleşik Krallık'ta web taramasının %97’sinin Apple veya Google'ın tarayıcı motorlarında gerçekleştiğini, "bu nedenle bu motorlardaki herhangi bir kısıtlamanın kullanıcıların deneyimleri üzerinde büyük bir etkisi olabileceğini" söyledi.

Apple ve Google için tehlike çanları çalıyor

CMA tarayıcı satıcılarından, web geliştiricilerinden ve bulut oyun hizmetlerinden pek çok şikayet aldıklarını  söyledi. Özellikle geliştiricilerin web sayfalarındaki hata ve aksaklıklardan şikayet ettiği bildirildi.

Birleşik Krallık otoritesi, son zamanlarda teknoloji şirketlerinin başına bela olmuş gibi görünüyor. Kurum geçenlerde verdiği bir kararla temyiz başvurusunu kaybettikten sonra Meta’yı Giphy'yi satmaya zorladı, Google'ı reklamlardaki rekabet konusunda araştırıyor ve  ayrıca Microsoft'un Activision Blizzard satın alımı da  kurum tarafından mercek altına alınmış durumda.

Kurum, bu en son soruşturmayla ilgili olarak "Pazar araştırmaları, rekabeti artıran ve tüketiciler için daha fazla seçenek ve daha kaliteli ürünler sunan şirketlerin davranış ve kısıtlamalarında değişikliklere sebep olabilir" dedi.

iPhone 14 almayı düşünenler sakın almayın! Apple’a yakın isim uyardı!
Oppo Reno 9 serisi ortaya çıktı! Fiyatı ve özellikleri belli oldu
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber