BQ Münih, yerleşik bir şişe açacağı ile dünyanın ilk telefonu oldu!

Dünyanın şişe açacağı olarak kullanılabilme özelliğine sahip ilk telefonu BQM-2803 MÜNIH Rusya'da satışa sunuldu.

Her zaman söylüyoruz günümüzde akıllı telefonlar kullanım alanları dışında farklı amaçlar için kullanılır oldu. Kullanıcıların ve testerlerin elinde amacı dışında kullanılmaya başlanan telefonlara bir örnek bugün bir firma tarafından geldi. Rusya menşeili BQ-mobile şirketi dünyanın ilk  yerleşik şişe açacağına sahip BQM-2803 MÜNIH isimli telefonunu satışa sundu.

Hanginiz telefonuyla şişe açmayı dener bilemeyiz ama Rus şirketin satışa sunduğu telefonla gerçekten limonata, kola ve benzeri türü bir şişeyi açmanız mümkün. Yemekten sonra mideniz rahatlasın diye bir soda içmek istediğinizde yana yakıla şişe açacağı aramak artık tarihe karışıyor. Ayrıca cihazın sağlam metal gövdeye sahip olması şişe açarken telefonunuzun zarar görmesini önlüyor.

Geri kalan normal kullanım zamanlarında arama yapmak ve mesaj göndermek için tasarlanmış olağan dışı telefonun ekstra özellikleri arasında 320x240 piksel çözünürlükte 2.8 inç ekran bulunuyor. Ayrıca klasik tuş takımının yer aldığı BQ Münih ayrıca 32 MB RAM, 32 GB dahili hafıza, bilinmeyen çözünürlükte arka kameraya ve 800 mAh pil kapasitesine sahip.

Öte yandan 8 GB'a kadar MicroSD hafıza kartı desteği bulunan BQ Münih isimli telefon, Rusya'da 2190 ruble'den satışa sunuluyor.

Dünyanın gördüğü en tehlikeli Android güvenlik açığı 'Stagefright' Google tarafından kapatılamadı!
Galaxy Note 5 ve Galaxy S6+ inceleme ve değerlendirme [Video]
Popüler Andorid modeli ChatGPT özelliğine kavuştu, hemen telefonunuzu güncelleyin
Sonraki Haber