Bu Xiaomi modelleri sizi sağlığınızdan edebilir!

Ülkemizde hayli popüler olan Xiaomi SAR değeri yüksek olan modelleriyle sağlığınızı tehdit ediyor olabilir.

Son dönemde insanlar radyasyon yayan cihazlara karşı daha titiz davranmaya başladılar. Nitekim bu cihazların başında da akıllı telefonlar geliyor. Aslında akıllı telefonlar evimizde günlük olarak kullandığımız pek çok cihazdan daha az radyasyon yayıyorlar. Lakin her daim yanımızda oldukları için bir noktadan sonra sağlığımızı tehdit etmeye başlıyorlar.

SAR değeri en yüksek Xiaomi modelleri

Bugün sizlere sunacağımız yeni içerikte SAR değeri en yüksek olan Xiaomi modellerini bir araya getirdik. İyi haber şu ki ülkemizde hayli popüler olan Redmi Note 8 ve Note 9 serisi bu listede yer almıyor.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri bahse konu video ile başbaşa bırakalım.

Elbette şunu da dip not olarak belirtmemiz gerekiyor. Bu videoda Xiaomi’yi seçmemizin temel nedeni son dönemde ülkemizde hayli popüler oluşu. Kesinlikle videodaki amacımız Xiaomi’yi kötülemek değil. Zira Xiaomi’den çok daha pahalıya satılıp, minik bir nükleer santral görevi gören telefonlar da mevcut.

Fakat videoda da belirttiğimiz üzere yüksek SAR değerleri özellikle kalp rahatsızlığı olanları olumsuz etkileyebiliyor. Bu olumsuz etkilerden kaçınmak için yapmanız gereken şey ise akıllı telefon satın alırken SAR değeri kontrolü yapmak.

Aksi takdirde kendinize olmasa bile sizinle aynı evi paylaşan hasta kişilere zarar verme ihtimaliniz hayli yüksek.

Önümüzdeki günlerde ülkemizde popüler olan diğer akıllı telefon markalarının da SAR değeri yüksek olan modellerini sizlerle paylaşacağız. Eğer SAR değeri, sizin için akıllı telefon satın alırken önde gelen bir kriterse bizleri takip etmeyi ihmal etmeyin.

Popüler Haberler