CES 2015: En ince 'Optik Zoom' özellikli telefon Asus ZenFone Zoom resmiyet kazandı

Asus ZenFone Zoom kamera yetenekleriyle dikkatlerini üzerine çekmeyi başarıyor.

Farklı ekran boyutlarına sahip birinci nesil ZenFone ailesiyle dünya genelinde kayda değer bir satış başarısı ortaya koyan Asus, ikinci nesil ZenFone serisi modellerde ise daha iddialı ürünlerle bu başarı çıtasını yukarılara taşımayı hedefliyor. Tayvanlı üretici dünyanın 4GB RAM’e sahip ilk akıllı telefon duyurusunun ardından ZenFone Zoom adlı dikkat çeken bir akıllı telefon daha açıkladı.

ZenFone Zoom’un en belirleyici özelliği kuşkusuz arka kamerası. Arka kamera tasarımıyla Lumia 1020’yi bizlere hatırlatan telefonun 13MP çözünürlüklü kamerası 3x optik yakınlaştırma özelliği barındırıyor. Söz konusu sensör ayrıca özel yazılım sayesinde 12x yakınlaştırma gerçekleştirebiliyor. 

ZenFone Zoom’un kamera özellikleri bunlarla bitmiyor. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 13MP arka kamera aynı zamanda LG G3’tekine benzer lazer otofokus sensörü barındırıyor. Çift LED flaşla desteklenen kamerada elle ayarlamalar yapmak da mümkün.

Dünyanın en ince optik zoom özellikli akıllı telefonu olan ZenFone Zoom’un diğer özelliklerinden söz edecek olursak; telefonda 5.5-inç büyüklüğünde 400nit parlaklık seviyesine erişen Full HD çözünürlüklü IPS ekran, 64-bit dört çekirdekli Intel Atom işlemci, 128GB’ye kadar hafıza kart desteği (RAM ve dahili depolama birimi henüz netlik kazanmış değil), geniş açılı 5MP ön kamera, 3.000mAh kapasiteli pil, Androdi 5.0 Lollipop ve Zen kullanıcı arayüzü.

Asus ZenFone Zoom ikinci çeyrekte 399$ fiyatıyla raflardaki yerini alacak. 

Silinen fotoğraflarınızı 5 adımda yeniden yükleyin
LG G Flex 2 çıkış tarihi ve fiyat
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber