Çocuklara özel 'Google Play Store' geliyor!

Google, çocuklara özel COPPA(Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası) sistemi ile korunacak yeni uygulama mağazasına yakında kullanıma sunacağını açıkladı.

Google, çocukların tablet ve akıllı telefonlar kullanımını daha kolay hale getirmek amacıyla yeni bir uygulama başlatacağını açıkladı. Şirket, çocuklu aileler için tasarlanan aşırı uygulama kalabalığı sorununundan arındırılmış uygulama mağazasını kullanıma sunacak.

Google'ın 13 yaş ve altı bireyler için oluşturacağı sistemde, kalitesiz ve gelişi güzel hazırlanmış uygulamaların bulunduğu Play Store mağazasından bağımsız olarak çocuklar için yararlı ve eğitici olabilecek kaliteli uygulamalara yer verilecek. Yeni programa uygulama sunmak isteyen geliştiricilerin uygulamaları kurallara uygun olup olmadığı noktasında sıkı kontrollere tabi tutulacak.

Google kurallarına ek olarak uygulama, kişi tanımlama sistem özelliklerine bağlı olarak, Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından alınan "Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası"(COPPA) güvenliğine yer verecek. Yani uygulamalar çocukların kişisel bilgilerinin bulunduğu verileri toplayıp üçüncü taraflara servis edemeyecek.

Öte yandan çocukların kullanımına dayalı uygulamalarda reklamcılığın kullanılmasına izin verilmeyecek. Geliştirici sadece sayfa başında yalnızca bir reklam bulundurma hakkına sahip olacak. Son olarak Google'dan yapılan açıklamada, uygulamaların yeterli sayıya ulaşması durumunda kısa sürede kullanıma sunulacağı belirtildi.

WhatsApp materyal tasarım özelliklerini birde video'da görün!
Apple Geliştiriciler Konferansı 2015 ne zaman başlıyor?
Volkwagen T-Roc fiyatları şaşırttı, ilk defa bu seviyelerde
Sonraki Haber