Dünyanın en çok takip edilen TikTok fenomenleri

Dünyanın en çok takip edilen TikTok fenomenlerini sizler için listeledik.

Bilmeyenler için belirtelim, TikTok veya Çin’de bilinen adıyla Douyin ilk olarak Eylül 2016 yılında hayatımıza girdi. Son dönemlerin en sevilen uygulamaları arasında yer alan TikTok uygulaması milyonlarca kişinin kullandığı bir uygulamadır. Uygulama içerisinde yer alan binlerce ses ve efekt sayesinde kullanıcılar istedikleri videoları çekerek kendi profillerinde yayınlayabilmektedir. Keyifle vakit geçirerek kısa videoları izlemek veya çekmek için oluşturulmuş uygulamada sevdiğiniz videoları beğenme özelliği de bulunmaktadır. 

Çok kısa süre içerisinde birçok uygulamayı geride bırakarak büyük bir kitleye ulaşmayı başaran sosyal medya uygulaması, uygulama içerisinde video oluşturma ve paylaşım yapmanın yanı sıra canlı yayın imkanı da sağlayarak her geçen gün popülerleşmeye devam ediyor. TikTok'un, adını son dönemlerin en çok indirilen uygulamalar listesine altın harfler ile yazdırmış olduğunu da ayrıca belirtelim. Zira geçtiğimiz günlerde ABD merkezli mobil uygulama pazar araştırma şirketi Sensor Tower 2019 raporunu yayınlamış ve Çinli sosyal medya platformunun, Facebook uygulamaları haricinde en çok indirilen uygulamalar listesinde ilk 5'e girebilen tek uygulama olduğunu açıklamıştı.

Listeye 2018 yılında 4. sıradan giriş yapan TikTok, 2019 yılında iki basamak yükseldi. 2019'da 711 milyon kez telefonlara indirilen TikTok, WhatsApp'ın ardından en çok indirilen 2. uygulama olmayı başardı. Kullanıcılarının 15 saniyelik videolar çekmesine izin veren TikTok 2019'un Aralık ayında 40 milyon dolar gelir elde ederek, en çok gelir sağlayan 7. uygulama olmayı başardı. Ayrıca kullanıma sunulduğu günden bu yana 250 milyon dolara yakın gelir sağlayan TikTok, toplam gelirinin yüzde 71'ini 2019 yılında elde etti.

Çinli sosyal medya platformu TikTok popülerliğini artırırken, birçok yeni fenomen de hayatımıza girmeye devam ediyor. Her geçen gün takipçi ve beğeni sayısı artan birçok fenomen düzenli olarak tiktok uygulamasında video paylaşımı yapıyor. Uygulama içerisinde birçok YouTube içerik oluşturucusunun bile ulaşamadığı en büyük kitleye ulaşmayı başarmış fenomenler mevcut.

Siz de en yüksek takipçi sayısının kimde olduğunu merak ediyorsanız, dünyanın en fazla takip edilen TikTok fenomenlerinin bulunduğu listemize gelin hep birlikte göz atalım.

İşte dünyanın en çok takip edilen TikTok fenomenleri;

Popüler Haberler