En düşük SAR değerine sahip akıllı telefonlar! - Haziran 2021

2021 Haziran ayında satışa sunulan en düşük SAR değerine sahip akıllı telefon modellerini sizler için bir araya getirdik!

Günümüzde akıllı telefonlarımızın kullanım alanı oldukça geniş, zira her geçen gün gelişimini hızla sürdürmeye devam eden teknoloji sayesinde telefonlarımız yeni donanımlar ve yeni özellikler kazandı. Bu yeni özellikler sayesinde ise, eskiden bilgisayarlarımız ile yaptığımız birçok işi akıllı telefonlarımız ile yapabilir hale geldik. Bir nevi bilgisayarlarımız ceplerimize girdi diyebiliriz.

Hal böyle olunca da, akıllı telefonlarımızı günlük hayatta elimizden düşürmez hale geldik. Gerek temel işlevler için olsun, gerek yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekme, internetten dizi ve film izleme, oyun oynama yahut günlük iş akışını yönetme gibi konularda akıllı telefonlarımız en büyük destekçimiz. Dolayısı ile akıllı bir telefon alırken, bütçemiz doğrultusunda en çok özelliğe sahip olan, en iyi telefon modellerini tercih etmeye özen gösteriyoruz.

Fakat bu özelliklerin yanı sıra SAR değerini dikkate almamızda fayda var. Zira akıllı telefonlarımız, uzun kullanımlarda göz bozuklukları, baş ağrısı, ateş vb. rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Bunun nedeni ise telefonların yaymış olduğu zararlı sinyaller. Yayılan bu sinyaller ise Specific absorption rate yani kısaltılmış şekli ile 'SAR' olarak nitelendirilir.

Specific absorption rate yani SAR değeri yükseldikçe telefonların vücuda yaydığı radyasyon miktarı artmakta ve sağlık açısından büyük sorunlar yaratmaktadır. Bu sorunlara örnek verecek olursak; kısa zaman içinde hafıza zayıflaması, kulaklarda ısınma, baş ağrıları ve sersemleme, beyin tümörü riski, kalp rahatsızlıkları, embriyo gelişiminin zarar görmesi, yoğun stres ve yorgunluk hissi ve daha birçok belirtiden bahsedebiliriz. 5-10 yıl gibi kısa sürede ise; cilt kanseri, yüksek tansiyon, sperm sayısının azalması vb bazı rahatsızlıklar doğurabilir.

Not: En düşük SAR değerine sahip akıllı telefon listemizi hazırlarken, 2018 ve üzeri model yıllarını dikkate alarak derledik.

İşte en düşük SAR değerine sahip akıllı telefon modelleri;

Popüler Haberler