En iyi kameralı telefonlar - Mart 2020

Telefonların kameralarını değerlendiren DxOMark'a göre Mart 2020'nin en iyi kameralı telefonlarını sizler için bir araya getirdik.

Teknoloji hızla gelişiyor, birçok alanda olduğu gibi akıllı telefon piyasası da buna ayak uydurmaya çalışıyor. Dolayısı ile sahip olduğunuz akıllı telefonunuz, çok geçmeden demode durumuna geliyor. Akıllı telefonların kullanım alanı genişledikçe de hayatımızdaki yeri de daha önemli hale geliyor.

Hayatı kolaylaştıran ve boş zamanları keyifli hale getiren akıllı telefonların özellikleri ihtiyaçlara göre belirlendiği gibi fiyatları da bu doğrultuda değişiklik gösteriyor. Çağrı, mail ya da mesaj yolu ile iletişim kurmak gibi temel işlevlerin yanı sıra; yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekme, internetten dizi ve film izleme, oyun oynama ya da günlük iş akışını yönetme gibi konularda akıllı telefonlar aktif bir rol üstleniyor.

Ancak biz bu içeriğimizde yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve video çekimi yapabilen akıllı telefon modellerine odaklanacağız. Markalar, rekabeti artırmak amacı ile mümkün olan en iyi akıllı telefonu yapmak için çoklu kamera kurulumu da dâhil olmak üzere her yolu deniyor. Bu anlamda akıllı telefonlarda kullanılan üçlü veya dörtlü arka kameralara artık alıştığımızı söyleyebiliriz.

Akıllı telefon alırken incelediğiniz ilk şey “kamera kalitesi” ise bu rehber size oldukça yardımcı olacaktır. Listenin ilk sırasında 108 MP çözünürlüğündeki ana kamerası ile herkesin dikkatini çekmeyi başaran Xiaomi Mi 10 Pro bulunuyor. Xiaomi Mi 10 Pro'nun DxOMark değerlendirmesi ise 124 puan olarak karşımıza çıkıyor.

Telefonların kameralarına puan veren ve bu puanlara göre onları sıralayan bir platform olan DxOMark'a göre Mart 2020'nin en iyi kameralı telefonlarına gelin birlikte göz atalım.

İşte 2020 Mart ayının en iyi kameralı telefonları;

Popüler Haberler