En iyi ön kameralı telefonlar - Eylül 2020

DxOMark'a göre Eylül 2020'nin en iyi ön kameralı telefonlarını sizler için bir araya getirdik.

Yakın geçmişte sadece uzaktaki biri ile iletişim kurabilmek için kullanmakta olduğumuz telefonlarımız akıllanalı uzun zaman oldu, elbette bunun yanında akıllı telefonların estetiği ve işlevi de gelişti.

Telefonlara ön kameraların gelmesi ile 'selfie' kelimesini oldukça sık duymaya başlamıştık. Zira insanlar artık sık bir şekilde Facebook, Instragram, Twitter gibi sosyal medya hesaplarında kendi resimlerini kolaylıkla çekerek, hızlıca gönderme imkanına ulaştılar. Bundan büyük keyif alan kullanıcıların olduğu gizli birşey değil.

Tahmin edeceğiniz gibi insanlar fotoğraf teknolojisi ilk buluştukları andan itibaren kendi kendine fotoğraf çekmeyi denemişler, ancak ön kamera gibi araçlar bulunmadığı için çok başarılı olamamış ve kendilerini güzel göstermeyi başaramamışlardı.

'Selfie' kelimesine gelecek olursak, çok uzağa gitmemize gerek yok. Oxford Üniversitesi tarafından 2013 yılın kelimesi seçildiğini biliyor muydunuz? Bu da demektir ki; 'selfie' çekimlerinin ve söyleminin en yaygın olduğu yıl 2013 yılıdır.

Merak edenler için belirtelim; Selfie kelimesine Türk dil kurumunun (TDK) internet sayfasından baktığımızda ise “özçekim” olarak karşılık gördüğünü okumaktayız. Ancak çok kişi bilmese de bu anlamda sizlere ek bir bilgi daha verelim; selfie'nin yaygınlaşmasında sosyal resim paylaşım sitesi Flickr'in etkisi oldukça önemlidir.

2014 Oscar töreninde, ünlü oyuncu Ellen DeGeneres’in diğer oyuncular ile çektiği selfie pozunu da unutmamak gerekir. Bu poz geceye damgasını vurmuş ve özçekim fotoğrafların dünya üzerinde yayılmasına etkili olmuştur. Artık tüm dünya tarafından fazlasıyla ilgi gören selfie, doğal olarak telefon modeli seçimlerimizi de etkiliyor. Günümüzde Selfie tutkunları akıllı telefon modeli alırken, öncelikle cihazın ön kamera özelliklerine ve performansına dikkate alıyor.

Biz de bu anlamda sizler için en iyi ön kameralara sahip olan akıllı telefon modellerinin bulunduğu bir liste hazırladık. DxOMark'ın Eylül 2020 için yayınladığı en iyi selfie çeken telefonlara gelin hep birlikte göz atalım.

İşte en iyi ön kameraya sahip telefonlar;

Popüler Haberler