Galaxy Note 5 Android 6.0 güncellemesi sorunlu mu?

Galaxy Note 5 için Android 6.0 güncellemesi yayınlandı yayınlanmasına, ancak gelen haberler işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor.

Samsung geçtiğimiz günlerde Kamboçya’da Galaxy Note 5 kullanıcılarını Android 6.0 güncellemesiyle buluşturdu. Fakat gelen haberler işlerin pek de yolunda gitmediğini gösteriyor. Android 6.0 Marshmallow ile ilgili genel bir sorun olsa gerek, LG G4’ün ardından Galaxy Note 5 kullanıcıları da güncelleme sonrası hızlı pil tüketimi ve farklı sorunladan şikayetçi.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre Galaxy Note 5 Android 6.0 güncellemesini resmen alan ve beta sürecine katılan kullanıcılar pilin hızlı tükenmesinden muzdarip. İrili ufaklı sorunların yanı sıra Android 6.0.1’in ardından Galaxy Note 5 kullanıcıları Gear VR sanal gerçeklik gözlüyle ilgili de sorunlar yaşıyor. Kimi kullanıcılar güncelleme sonrası sanal gerçeklik gözlüğünü çalıştıramadıklarını bildiriyor.

Güncellemenin şu ana dek global pazarda yayınlanmaması (Sony, LG ve birçok marka için geçerli) Samsung’un Android 6.0 güncellemesiyle ilgili sorunlar yaşadığının bir göstergesi olabilir. Detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Not: Kamboçya için yayınlanan Android 6.0.1 güncellemesini Galaxy Note 5 telefonuma yükledim. Yaklaşık 24 saatlik deneyimlerinden kısaca söz etmek gerekirse; öncelikle pil konusunda bir sıkıntı yaşamış değilim. Arayüz tarafında ufak dokunuşlar, animasyon ve akıcılık TouchWiz’e sınıf atlatmış diyebilirim ve kullanım deneyimi güncelleme sonrası önemli ölçüde gelişti.

 
    
Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge: Tüm resmi görüntüler ve özellikler
LG G5: Tüm resmi görüntüler ve özellikler
Nintendo Switch 2'nin en önemli özelliği ortaya çıktı
Sonraki Haber