Galaxy S IV: Uzaktan ekran kontrolü ve verimli AMOLED ekran

Samsung'un yeni nesil akıllı telefonu bir hayli iddialı teknik özellikler sergiliyor.

Mobil dünyasının gözü kulağı 14 Mart’ta New York’un ünlü Times Meydanı’nda olacak. Satış rekorları kırmasına kesin gözüyle bakılan Galaxy S IV’ün resmiyet kazanmasına sayılı günler kala, telefon hakkında yeni detaylara sahip oluyoruz. Galaxy S III’te sağlanan yazılımsal gelişim “Akıllı Kaydırma ve Akıllı Duraklatma” deteği ile Galaxy S IV'te bir adım daha öteye taşınacak.

Şirkete yakınlığı ile bilinen Sammobile’ın elde ettiği yeni bilgiler, telefonda önemli detayların yer aldığını bildiriyor. İddiaya göre telefonda yeni nesil bir ekran kullanılacak. Sarı ve yeşil piksellere yer verilecek yeni Amoled ekran “Green PHOLED” olarak adlandırılmakta. Amoled ekranlardaki parlaklık seviyesini arttıran yeni panel, aynı zamanda pil ömrü noktasında %25 verimlilik sağlıyor. Söz konusu parlaklığı işaret ettiği iddia edilen ilk görüntüler, Galaxy S IV için yayınlanan videoda ortaya çıkmıştı. Kutunun açılması esnasında ortaya çıkan parlaklık yeni nesil ekranı işaret ediyor.
Galaxy S IV hakkında iddia edilen bir diğer detay ise telefonun uzaktan kontrol edilebilecek olmasıdır. Floating Touch (yüzen dokunmatik) özelliği sayesinde ekrana dokunmadan kontroller sağlanabilmekte. Sony’nin giriş seviyesi modellerinden Xperia Sola’da yer alan teknolojiyLe benzer özellikle olması beklenen yenilik, S-Pen kalemin uzaktan sağladığı yetenekleri parmak hareketlerine getiriyor. Galaxy Note II’de yer alan Air View ile Stylus kalem uzaktan kontrollere olanak sağlamaktaydı. Detaylara aşağıdaki videodan göz atabilirsiniz.

Telefon için iddia edilen diğer teknik özelliklere göz attığımızda ise; Android 4.2.1 işletim sistemi (mart ayı içerisinde Android 4.2.2 kavuşacak), 13MP çözünürlüklü arka kamera, 2GB RAM, 360 derece çekimler sunan Samsung Orb ve Exynos 5 octa işlemcisi karşımıza çıkıyor.

HTC'den Facebook'a özel akıllı telefon gelebilir
BlackBerry çift ekranlı akıllı telefon mu üretecek?
Xiaomi 15 işlemcisi belli oldu! Snapdragon 8 Gen 4 kullanacak!
Sonraki Haber