Galaxy S4- HTC One ve Xperia Z test sonuçları

Exynos 5 octa işlemcili Galaxy S4, tüm rakiplerini geride bırakmayı başarıyor.

Sabah saatlerinde Exynos 5 octa işlemcili Galaxy S4 için ilk test sonuçları ortaya çıkmıştı. Smmobile tarafından ortaya çıkarılan test raporunda işlemci biriminin rakiplerini geride bıraktığı görülüyordu. Galaxy S4’ün uluslararası  versiyonunda yer alan Exynos 5 octa iki kümede şekillenen toplam 8 çekirdekten oluşan ve ARM’ın LITTLE.Big mimarisini benimseyen bir çözüm. Performans noktasında Cortex A15 mimarili işlemci devreye girerken, söz konusu batarya verimliliği be daha basit işlemler olduğunda ise Cortex A7 mimarili 4 çekirdek devreye giriyor.

Galaxy S4'ün LTE versiyonu, HTC One ve Optimus G Pro'da Krait 300 mimarisini benimseyen Qualcomm 600 işlemcisi yer almakta. 4 çekirdekli işlemci, Galaxy S4'te 1.9GHz, HTC One ve Optimus G Pro'da ise 1.7GHz frekans hızında işlem görüyor. Sony'nin gözde telefonu Xperia Z'ye baktığımızda ise Qualcomm'un Krait 200 mimarisinde oluşturulan 4 çekirdekli APQ8064 işlemcisi yer almakta. Söz konus işlemci geçtiğimiz yıla ait çözümler arasında yer alırken, AnTuTu testinde Optimus G Pro'yu geride bırakmayı başarıyor.

Not: AnTuTu Benchmark uygulaması, Android cihazınızı CPU, RAM, bellek, 2 ve 3 boyutlu grafik, SD kart okuma/yazma ve veritabanı okuma/yazma gibi kategorilerde test edebilen oldukça başarılı bir uygulama. Quadrant Benchmark aracı ise Android telefonların saf işlem ve grafik performansını ölçmeye yarıyor.


Xperia TX için Jelly Bean güncellemesi başladı
iPhone'unuz bir uydu telefonu olsun
Samsung şimdiye kadar ki en küçük çip için tarih verdi
Sonraki Haber