Galaxy Z Fold3 neler vadediyor? İşte fiyatı ve özellikleri!

Samsung'un yüksek teknolojilere sahip olması ile dudak uçuklatan akıllı telefonu Galaxy Z Fold3'ü hep birlikte inceliyoruz. İşte fiyatı ve tüm özelikleri!

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, dün gerçekleştirmiş olduğu Galaxy Unpacked etkinliğinde katlanabilen akıllı telefon modeli olan Z Flip3 ile birlikte bir diğer katlanabilir akıllı telefon olan ve piyasadaki en yüksek teknolojilere sahip Galaxy Z Fold3 modelini resmen tanıttı. Fiyatı ve özelliklerine ait detayları haberimizin devamından hep birlikte inceleyelim.

Galaxy Z Fold3 neler vadediyor? İşte fiyatı ve özellikleri!

Katlanabilir telefon denildiğinde akla ilk gelen markalardan biri olan Samsung, merakla beklenen ve piyasadaki en yüksek teknolojilere sahip olan Galaxy Z Fold3 akıllı telefon modelini dün gerçekleştirmiş olduğu Galaxy Unpacked etkinliğinde tanıttı.

Her ne kadar bugüne dek ortaya çıkan sızıntılar sayesinde Galaxy Z Fold3'ün birçok özelliği ortaya çıkmış olsa da, tanıtım ile birlikte cihaza ait tüm özellikler kesinleşti, cihaz hakkında merak edilen tüm sorular yanıt bulmuş oldu.

Galaxy Z Fold3 tasarım anlamında ilk bakışta kendinen önceki nesille benzer hatlara sahip, ancak S Pen desteği ve ekran altı kamera teknolojisi ile önceki nesillerinden oldukça üstün olduğunu gösteriyor. Siyah, yeşil ve gümüş olmak üzere 3 farklı renk seçeneği sahip olan model, armor alüminyum çerçeveye sahip. Beklenildiği gibi IPX8 1 metre ve üstü derinliğe kadar suya dayanıklılık sertifikasına sahip olması sayesinde cihaz dünyanın ilk suya dayanıklı katlanabilir akıllı telefonu olma unvanını elinde bulunduruyor. Galaxy Z Fold3'ün, 271 gram ağırlığı ile kendinden önceki nesillere göre daha hafif olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Tahmin edeceğiniz üzere menteşe arasında S Pen yuvasına sahip olan modelde, Corning Gorilla Glass korumalı arka kameralar ve arka kapak koruma yer almakta.

Tüm bu tasarım özelliklerinden bahsettikten sonra, şimdi de cihazın teknik özelliklerinden bahsedelim. Cihazın iç tarafında yer alan ana ekranı incelediğimizde 7,6 inçlik QXGA+ Dinamik AMOLED 2X bir panelin yer aldığını görüyoruz. Samsung'un sonsuz esnek ekran teknolojisi adını verdiği bu panel 120 Hz tazeleme hızını, 2208x1786 piksel çözünürlüğü ve 374 ppi parlaklığı destekliyor. 

Dış tarafta ise 6,2 inçlik bir ekrana sahip olan model, HD+ Dinamik AMOLED 2X yapıda olan panel, 2268x832 piksel çözünürlüğü ve 387 ppi piksel yoğunluğunu desteklemesi ile önceki nesillere göre daha iyi bir performans gösteriyor. Cihazda aynı zamanda 120 Hz'lik bir ekran kullanılmış, önceki nesillerde kullanılan ekran ise 60 Hz değerindeydi. 5 nm'lik üretim sürecinden çıkan 64 bit sekiz çekirdekli bir işlemci kullanmakta olan cihazda 12 GB RAM yer alırken, depolama tarafında ise UFS 3.1 destekli 256 ve 512 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama seçeneği sunuluyor. Kamera özellikleri ise şu şekilde;

Arka Kamera

  • 12 MP, F2.2 ultra geniş açı
  • 12 MP, F1.8 geniş açı
  • 12 MP, F2.4 telefoto

Ön Kamera

  • 10 MP, F2.2 dış ekran kamerası
  • 4 MP, F1.8 ana ekran için ekran altı kamera

Son olarak Galaxy Z Fold3'ün gücünü 4400 mAh kapasiteye sahip Li-Po bataryadan alıyor olduğunu ve cihazın 25 W hızlı şarjın yanı sıra 11 W kablosuz hızlı şarjı ve 4,5 W tersine kablosuz şarjı da destekliyor olduğunu belirtelim. Fiyat bilgisi ise aşağıdaki gibi.

  • Samsung Galaxy Z Fold3 256 GB: 1799 dolar 
  • Samsung Galaxy Z Fold3 512 GB: 1899 dolar
Honor Magic 3 serisi cep yakıyor! Peki neler vadediyor?
Honor Magic 3 serisi resmi lansmanla tanıtıldı!
Galaxy S25 serisi hakkında şok iddia, bu gerçek olabilir mi?
Sonraki Haber