Google, Android kullanıcılarına uygulama izinlerini yönetme yetkisi verecek!

Google Android kullanıcılarına uygulamalar üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlamaya hazırlanıyor.

Bildiğiniz gibi Google'ın Android uygulama mağazasındaki birçok uygulama yükleme sırasında kullanıcının isteği dışında kişisel verilerine ulaşabilme yetkisi istiyor. Kullanıcının uygulamayı yüklemekten vazgeçmesi haricinde bir mudahalede bulunamaması yakında tarih olacak.

Bloomberg tarafından kaynaklardan alınan bilgilerle hazırlanan raporda, Google'ın uygulamalarda paylaşılan veriler üzerinde kullanıcıya daha fazla denetim hakkı verme yetkisini bu ay sonuna doğru gerçekleşecek Google I / O'da duyuracağı bildirildi. Kısaca özetlemek gerekirse kullanıcılar, uygulamaların hangi bilgilere erişebilmesi noktasında kontrolu ellerinde bulunduracak. Böylede en basit uygulamanın bile ulaşmak istediği fotoğraflar, kişiler, yer, SMS ve daha bir çok veri paylaşım yetkisi kullanıcının inisifiyatına kalacak.

Bu kesinlikle gizlilik ve kişisel bilgilerin yönetimi artıracak ve ayrıca, iOS'ta bulunan bu özelliğin Android'e de gelmesi ile eşit şartlarda rekabet etmenin önünü açmış olacak. Habere göre, yeni özelliği şirketin Mayıs ayının 28-29'da San Francisco'da düzenlenecek Google I / O 2015 geliştiriciler konferansında duyuracağı belirtiliyor. Öte yandan bu yeni özelliğin Android M sürümünün bir parçası olacağı söyleniyor.

Samsung, Galaxy S6 için yeni bir güncelleme başlattı
LG G4 resmi duvar kağıtları - İndir
Nissan Juke fiyatları dibi gördü! Duster fiyatına Juke fırsatı!
Sonraki Haber