Google'da en çok aranan yerler belli oldu

Columbus Direct firması, kullanıcıların Google'da en fazla aradıkları mekanları açıkladı. Bilmeyenler için belirtelim; Columbus Direct, Google Anahtar Kelime Planlayıcı verilerine ulaşabiliyor.

İnternet kullanıcıları, dünyanın en çok kullanılan arama motoru olarak milyonlarca kişinin tercihi olmayı başaran Google'da hergün milyarlarca veri arıyor. Ülkemizde ve dünyada yükselen arama trendlerini içeren listede zaman zaman bir hayli ilginç veriler de yer alıyor. Bu veriler bazen gündeme göre, bazen izlenme oranı yüksek olan dizi ya da filmlere göre, bazen ise özel günlere göre değişiklik gösteriyor. Tahmin edeceğiniz gibi bu veriler aynı zamanda belli başlıklar altında toplanıyor. Örneğin, en çok aranan isimler, en çok aranan yerler, en çok aranan kelime vb gibi...

Bildiğiniz üzere arama motorları, merak ettiğimiz veya öğrenmek istediğimiz bilgileri önümüze anında önümüze getiriyor. Bu bazen fiyatını merak ettiğimiz bir ürün, bazen tasarımını merak ettiğimiz bir kıyafet, bazen alışveriş imkanı, bazen bulmak istediğimiz bir adres, bazen bir kurum ya da kuruluşa ait telefon numarası, bazen bir yer ya da birşey hakkında bilgi edinmek vs vs olabiliyor. Sanattan siyasete, dizilerden futbol maçlarına birçok farklı konu bulunuyor. Deprem, sigara fiyatları, bedelli askerlik ve EYT gibi sıcak konuların yanı sıra farklı isimler ve diziler de listede yer alıyor. Açıkçası bu listeyi sınırsız şekilde uzatabiliriz.

Arama motorları elbette tüm bu saydıklarımızın yanında, seyahatlerimiz içinde de önemli birer rehber olma özelliği taşıyor. Çünkü insanlar turistik olarak ziyaret etmek istedikleri yerleri arayarak bilgi alabiliyorlar. Google Anahtar Kelime Planlayıcı’sını verilerine ulaşabilen Columbus Direct firması tarafından yapılan açıklama ile kullanıcıların Google'da en fazla aradıkları mekanlar netlik kazandı. Bu anlamda dünyada en fazla kullanılan arama motorlarından olan Google’da, kullanıcıların en fazla aradıkları yerlere haberimizden göz atacağız.

İşte kullanıcıların Google'da en çok aradıkları yerler;

Popüler Haberler