HTC Sensation-XE için Android 4.0 custom ROM çıktı!

HTC Sensation-XE akıllı telefon kullanırları için custom ROM internete sızdırıldı..

2012 ile birlikte ICS Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) Google tarafından yayınlanmıştı. Bu güncellemenin bazı cihazlarda kullanılıp bazı cihazlarda kullanılamayacağını biliyorduk. Bu haberimizde internete düşen HTC Sensation-XE  Android 4.0 custom ROM'u tanıtacağız. İlginç yeniliklerle karşımıza çıkan custom ROM çoğu kullanıcının beğenesini kazanacak gibi duruyor.

Geçtiğimiz günlerde HTC'nin en yeni telefonu Endeavour kodlu One X'in sızdırılan yazılımı üzerinden yapılan işlemler doğrultusunda, Sensation ve Sensation XE'e Custom ROM entegre edildi.

RootzWiki forumlarında paylaşılan bu custom ROM ekran çözünürlüğü konfigürasyon ayarları sorunları nedeniyle tam stabil olarak çalışmıyor.



Bu custom ROM ile normalde sorunsuz çalışan Bluetooth, MMS, video oynatma, kamera ve Youtube kendisinde çalışamayabiliyor. HTC'nin olmazsa olmazı IME klavye de çeşitli ayarlamaların uyumsuzluğu neticesinde devre dışı bırakılmış...


Yukarıda saydığımız bir kaç örneğin dışında henüz net ve stabil olarak çalışmamasından ötürü, ROM'un gelecek versiyonlarını kullanmaları öneriliyor. Ben bu custom ROM'u yükleyip denemek istiyorum derseniz buradan erişebilirsiniz.

Az çok hakkında bahsettiğimiz custom ROM'un kısa tanıtım videosu ;

Nokia Lumia 800 Video İnceleme
Optimus Vu resmi olarak duyuruldu
LG'den uygun fiyata dev oyuncu monitörü; tam 45 inç
Sonraki Haber