HTC’nin süper telefonu One X9, One A9’dan daha düşük fiyatlı olacak [Güncelleme]

Güvenilir kaynaklarda HTC One X9'a ilişkin yeni bilgiler geldi. İddiaya göre One X9, One A9'dan daha düşük bir fiyat etiketine sahip olacak. Detaylar haberimizde...

HTC’nin ilk detayları bu hafta sonu ortaya çıkan süper akıllı telefonu One X9’a ilişkin yeni gelişmeler gün yüzüne çıktı. sON Son gelen haberler One X9 cephesinden önemli bilgiler aktarıyor. 

One X9’da Snapdragon 820 ya da MediaTek’in 10 çekirdekli Helio X20 işlemcisi kullanılacak. HTC E56 model numarasına sahip akıllı telefon 2016’nın birinci çeyreğinde, HTC’nin bir sonraki amiral gemisi One M10’dan 2-3 ay önce çıkış yapacak.

One X9’da 32GB ve 128GB depolama seçenekleri tercih edilecek. 32GB’lik One X9’da 3GB RAM, 128GB’lik modelde ise 4GB RAM’e yer verilecek. Telefona ilişkin bilgiler bunlarla sınırlı değil. 23MP çözünürlüklü arka kamera ve 4 UltraPixel çözünürlüklü ön kameranın kullanılacağı One X9’a 3.500mAh gibi hatırı sayılır bir pil eşlik edecek. Kameranın 23MP çözünürlüklü olması akıllara Sony Xperia Z5 ailesinde kullanılan Sony IMX300 serisi sensörü getirdi. Son tepe modellerinde Toshiba üretimi sensör kullanan HTC, 2016’nın ilk çeyreğinde çıkış yapacak One X9 için sensör tedarikini Sony’den cephesinden gerçekleştirebilir.

One X9’un sızan ilk görüntüsü telefonda sanal butonlar yerine kapasitif dokunmatik tuşların kullanılacağını gösteriyor. Son olarak One M7’de gördüğümüz kapasitif dokunmatik tuşları birçok Android kullanıcısı aramıyor değil.

Ekran özelliklerine gelince; One X9’un ekran boyutu şimdilik bilinmiyor ancak 3.500mAh kapasiteli bir pil telefonun en 5.5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacağını gösteriyor. Ekranın One A9’daki gibi AMOLED tabanlı olması muhtemel görünüyor. HTC ayrıca One X9'da ses kalitesinden ödün vermeyecek. Artık orta seviye HTC akıllı telefonlarda bile görmeye başladığımız BoomSound hoparlörler One X9'un ön bölümüne konumlandırılıyor. 

Gelelim telefonun fiyatına; HTC’nin fiyat politikası tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de fazlasıyla eleştiriliyor. Son olarak One A9’da bu tartışma yaşandı. Yeri gelmişken orta düzey telefonun Türkiye’ye 2.500 liradan giriş yaptığını hatırlatalım.

İlginizi çekebilir; 

Neyse ki gelen haberler One X9’un One A9’dan daha uygun fiyatlı olacağını gösteriyor. LlabTooFeR, HTC’nin merakla beklenen telefonu One X9’un fiyatı itibariyle One A9’dan aşağıda konumlandırılacağını belirtiyor. Çin'den gelen ilk bilgiler One X9'un 472$'dan satışa sunulacağını gösterdi. 

One X9 hakkında önümüzdeki günlerde daha fazla detayın gün yüzüne çıkması bekleniyor. 

[Güncelleme] Popüler sızıntı kaynağı LlabTooFeR son attıkları tweet’lerle One X9’a ait ortalarda dolan bazı özellikleri yalanladı. Evleaks ise telefonda yer alacak muhtemel özellikleri sıraladı. Evleaks’a göre One X9 orta seviye bir telefon olacak.

LlabTooFeR’a göre One X9’da Snapdraogn 820 ya da Helio X20, 3/4GB RAM, Quad HD ekran, 23MP arka kamera ve 3.500mAh kapasiteli pil yer almayacak. Sayılan özelliklerden sadece 4MP çözünürlüklü Ultrapiksel ön kameranın doğru olduğu bildirildi.

Evleaks’a göre ise One X9’da 5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü ekran, MediaTek cephesinde işlemci, 2GB RAM, 16GB dahili depolama, OIS destekli 13MP arka kamera ve 3.000mAh kapasiteli pile yer verilecek. 

Huawei Mate 8 Çin'de sertifika alırken yakalandı
Vivo X6'nın parmak izi sensörü ile mobil ödeme yapılabilecek
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber