iOS, Google Now servisine kavuştu

Google'ın dikkat çeken uygulamalarından Google Now artık iOS platformunda.

Geçtiğimiz yıl haziran ayında düzenlenen Google Geliştiriciler Konferansı’nda Android 4.1 ile resmiyet kazanan Google’ın dijital asistan hizmeti Google Now, söz konusu 4.1 güncellemesi ile Android tarafındaki birçok telefon ve tablette yer buldu.

Google, iOS platformunda yer alan Search uygulamasını güncelleyerek dijital asistan hizmetini iOS kullanıcılarının hizmetine de sundu. Uygulama Android tarafındaki kadar detaylar sunmasa da birçok özelliği ile günlük hayatta fazlasıyla kolaylık sağlayacaktır. Android cephesinde yer alan kartlar ne yazık ki tam anlamıyla iOS cephesinde o kadar da kapsamlı değil. Uygulama aynı zamanda konum bilgisi de sunuyor.

Googl Now birçok kişi tarafından Apple’ın Siri hizmetine rakip olarak gösteriliyor ancak iki uyguma iddia edildiği gibi aynı işlevlere sahip değil. Android'in kendine has özellikleriyle bütünleşen Google Now, konum bilgisinden yararlanıyor ve trafik, toplu taşıma, uçuş bilgileri, spor karşılaşmaları, randevu bilgileri, saat, döviz/borsa takibi, etkinlikler, yakın bölgenizde gezebileceğiniz yerler, hava durumu, size yakın oteller, restoranlar vb yerler, haber bildirimleri, emlak bilgisi ve daha birçok bilgiyi uygulama ekranı üzerinden kart sistemiyle kullanıcılara sunuyor. Tabi Türkiye'de bunların tamamını desteklemesini bekleyemeyiz, örneğin güncel trafik bilgisi sunan hizmet henüz ülkemiz için geçerli değil. Hava durumu, döviz bilgisi, yakınlarda gezilecek yerler,  randevu bilgileri, spor karşılaşmaları vb. bilgiler Türkiye için şimdilik yeterli ancak zamanla daha çok hizmetin ülkemizde sunulması mutlak ihtiyaç.

Dünyanın en ince telefonu sızdırıldı!
Galaxy Tab 3 7.0 resmiyet kazandı
Huawei efsanesi geri döndü, zirveye yerleştiler
Sonraki Haber