iPhone 5 ilk hafta ne kadar sattı?

Apple iPhone 5 akıllı telefonun satış rakamlarını açıkladı.

Apple 12 Eylül'de tanıttığı iPhone 5 akıllı telefonunu 21 Eylül'de satışa sunmuştu. Daha önce Apple 24 saat içinde 2 milyon iPhone 5 sattığını açıklamıştı. Apple şimdi yeni bir açıklama yaptı ve ilk hafta satış rakamlarını duyurdu.

Apple bir haftada 5 milyondan fazla iPhone 5 sattığını açıkladı. Şirket bir önceki versiyon iPhone 4S'i çıkardığı ilk hafta 1 milyondan fazla satmıştı. iPhone 5'te böyle bir satış rakamına ulaşması başarı olarak görülüyor.

Apple ayrıca iPhone 5'i tükettiğini ve çok yüksek talep olduğu için talepleri karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Apple CEO'su Tim Cook bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada: " iPhone 5 için inanılmaz talep olmuştur ve biz mümkün oluğunca çabuk bir şekilde müşterinin eline bir iPhone 5 geçmesini istiyoruz. Bizim ilk tedarik tükendi. Perakendecilerle birlikte müşterilerin teslimatlarını tarihinde almaları için uğraşıyoruz. Biraz sabırlı olursanız herkese yetecek kadar iPhone 5 üretmek için çalışıyoruz." dedi.

Analistler Apple'ın ilk hafta 8 milyon iPhone 5 satmasını bekliyordu ancak sadece 5 milyon satabildi. Bu rakamda etkileyici ancak analistlere göre stokun tükenmesinden dolayı bu rakam oldu. Değilse daha fazla iPhone 5 satışı olacaktı.

Apple, İstanbul için iş ilanı verdi!
Apple, yeni Maps uygulaması ile rezil oldu!
Nissan Juke fiyatları dibi gördü! Duster fiyatına Juke fırsatı!
Sonraki Haber