İşte Android O ile gelecek yenilikler!

Google, bugün başlayacak olan Google I/O 2017 etkinliğinde Android'in yeni sürümünü duyuracak. Android O ile gelmesi beklenen özellikler haberimizde.

Google, geliştiriciler için düzenleyeceği Google I/O 2017 etkinliklerine bugün start veriyor. Akıllı ev, sanal asistan, VR teknolojileri ve yeni ürünlerin sergileneceği Google I/O 2017 etkinliğinde en çok merak edilen nokta ise yeni Android sürümü. Android O olarak isimlendirilecek olan yeni sürümün bugün duyurulması bekleniyor.

Basında Android 8.0 Oreo olarak adlandırılan yeni sürüm bir takım yenilikler ile gelecek. Bu yenilikler arasında; arka plandaki uygulamaların düşük enerji tüketmesi için yapılacak iyileştirmeler, resim içinde resim (PIP) ve Hi-Fi ses teknolojilerinin desteklenmesi gibi özellikler dikkat çekiyor.

Biz de sizler için Android O ile gelecek belli başlı yenilikleri bir araya getirdik.

Android O ile gelmesi beklenen yenilikler

1- Android O sürümü ile artık arka planda çalışan uygulamalar daha az güç tüketecek.

2- PIP özelliği ile resim içerisinde resim görüntüleyebileceksiniz. PIP özelliği bölünmüş ekran özelliğinden farklı çalışacak. Örneğin Facebook'ta gezerken, galerideki bir videoyu ekranın farklı köşelerinde izleyebileceksiniz.

3- Bildirim merkezinde kullanıcı odaklı yeni iyileştirmeler yapılacak.

4- iOS'te olan 1Password desteği Android'e de gelecek. 1Password ve benzeri uygulamaların API'ları sisteme entegre edilecek ve bu sayede uygulamalarda ve internet tarayıcısında kullanıcı adı ve şifreleri otomatik olarak doldurabileceksiniz.

5- Okunabilirliği arttırmak için yeni bir yazı tipine geçilmesi bekleniyor.

6- Uygulama simgeleri artık tek bir düzen içerisinde olacak. Sisteme entegre edilen özellik sayesinde uygulama simgeleri arayüze uygun bir şekilde adapte edilecek.

6- Android O ile birlikte DCI-P3, AdobeRGB ve Pro Photo RGB renk skalaları desteklenecek.


7- Android O ile LDAC teknolojisi gelecek. LDAC ile kablosuz olarak 24 bit çözünürlüğünde 990 kbps aktarım yapılabiliyor. LDAC ile ayrıca yüksek çözünürlük CD kalitesine düşürülmeden direkt olarak kablosuz kulaklığa aktarılıyor.

Android GO 1GB RAM ve altı telefonlar için geliyor!
iPhone SE üretimi başladı
HMD Çinli üreticilere özendi, artık bütçe dostu modeller satacak
Sonraki Haber