Kamera karşılaştırması: LG G4 – Samsung Galaxy S6 – HTC One M9

Hangi telefonun kamerası daha iyi? LG G4, Galaxy S6 ve HTC One M9...

Mobil üreticiler akıllı telefon tanıtımlarında artık kamera detayları üzerinde daha fazla durur oldu. Bu durumun temel nedeni "Birçok kullanıcının akıllı telefon satın alırken artık kamera kriterini ilk sıraya koyması" gösterilebilir. 

LG G4, Galaxy S6 ve HTC One M9 son döneme damga vuran telefonların başında geliyor. Üç telefonun da birbirlerine karşı üstünlükleri bulunuyor. Bu yazımızda ise telefonların kamera ayrıntıları üzerinde duracağız.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kamera testi hangi telefonun daha iyi kameraya sahip olduğunu aşağı yukarı ortaya koyuyor. Dilerseniz önce telefonun kamera özelliklerine göz atalım.

LG G4’te ƒ/1.8 diyafram açıklığına sahip Sony üretimi 16MP çözünürlüklü arka kamera yer alıyor. JPG ve RAW formatında çekimler gerçekleştiren arka kamera 3 eksenli optik görüntü sabitleme teknolojisini barındırıyor. Çift LED flaş ve Lazer Otomatik Odaklama sensörüyle desteklenen kamera 4K çözünürlükte videolar kaydedebiliyor. Ayrıca elle pek çok kontrolün sağlanabildiği detaylı bir kamera arayüzü de LG G4’e eşlik ediyor.

Galaxy S6’da ƒ/1.9 diyafram açıklığına sahip Sony üretimi (bazı modellerde ISOCELL) 16MP çözünürlüklü sensör kullanılıyor. JPG formatında (Android 5.1 güncellemesiyle RAW desteği de gelecek) fotoğraf çekimi gerçekleştiren kamera 2 eksenli optik görüntü sabitleme teknolojisine sahip. Arka kamera Tek LED flaşla destekleniyor.

One M9’da ise Toshiba üretimi ƒ/2.2 diyafram açılığına sahip 20MP çözünürlüklü arka kamera yer alıyor. OIS teknolojisinden yoksun olan arka kamera çift LED flaşla destekleniyor. One M9, One M8’in aksine bu defa 4K video kaydı gerçekleştirebiliyor.

Alt bölümde ve sonraki sayfalarda LG G4, Galaxy S6 ve One M9’un kamerasından yansıyan fotoğraflara göz atabilirsiniz. Fotoğrafların orijinal boyutları için üzerine tıklayın. 

Dış Aydınlatma Gölgeli / Otomatik

LG G4

Samsung Galaxy S6

HTC One M9

Gece açık hava/ Otomatik / Flaşsız

LG G4

Samsung Galaxy S6

HTC One M9

Açık güneşli / Otomatik / Maksimum Yakınlaştırma

LG G4

Samsung Galaxy S6

HTC One M9

Açık Güneşli / Otomatik

LG G4

Samsung Galaxy S6

HTC One M9

Açık Güneşli / Otomatik / HDR

LG G4

Samsung Galaxy S6

HTC One M9

Dış Aydınlatma Gölgeli / Otomatik / HDR

LG G4

Samsung Galaxy S6

HTC One M9

Açık hava Güneşli / Otomatik / Makro

LG G4

Samsung Galaxy S6

HTC One M9

Kapalı ortam Düşük Aydınlatma / Otomatik / Makro çekim

LG G4

Samsung Galaxy S6

HTC One M9

Kapalı ortam Sıfır Aydınlatma / Otomatik / Sadece Flaş

LG G4

Samsung Galaxy S6

HTC One M9

Turkcell T60 için avantajlı fiyatla ön talep başladı
HTC Butterfly 3'ün ilk tanıtım videosu yayınlandı
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber