Kırılan iPhone X ekranı kaç para olacak?

iPhone X ekranına zarar geldiği zaman maliyeti ne kadar olacak?

Bir iPhone X satın almayı planlıyorsanız, belki de önce 5.8 inç Super Retina ekranının onarılmasının pahalı bir mesele olacağını bilmeniz gerekiyor. Tabii ki, yeni akıllı telefonun fiyatı 999 $ (64 GB) veya 1.149 $ (256 GB) ile çok pahalı. Türkiye'de 6.099 TL'ye satılacak telefonun tamirinin ucuz olmasını beklemeyin.

Apple'a göre, tek bir iPhone X ekranının onarımı 279 dolar, diğer hasar onarımları ise 549 dolara kullanıcılara mal olacak. Açıkça söylemek gerekirse, bunlar ekranın ücreti ve Apple'ın standart 1 yıllık garantisinin kapsamadığı genel zararlardır. Apple'ın bununla ilgili söyledikleri tam olarak şöyle:

Ekran tamir fiyatları aşağıdaki durumlarda geçerlidir:

- Kazara hasar veya hatalı kullanım nedeniyle ekranınızı değiştirmeniz gerekiyor. Kazara meydana gelen hasarlar Apple'ın garanti kapsamına girmez

- iPhone ekranınız hala garanti kapsamında iken kırılmış ve AppleCare + kapsama alanınız yok

- Ekranınızın çalışmasının durması iPhone'unuz Apple garantisi, tüketici yasaları veya AppleCare + kapsamıyor

- iPhone'unuz ekranla sınırlı olmayan ek hasar varsa, "Diğer Hasar" ücretlerine bakın.

Diğer iPhone modellerinin (iPhone 8 ve 8 Plus da dahil olmak üzere) onarım fiyatlarına kıyasla, yeni iPhone X'in fiyatları açıkçası önemli derecede yüksektir.

iPhone X için 199 USD'ye mal olan Apple Care+'ya abone olursanız, bu garantiyi iki yıla çıkararak yüksek onarım ücretlerinden kaçınabilirsiniz. Apple Care+ kapsamında, iPhone X'in ekranını 29 dolara (2 tamir ile sınırlı olarak) onarabilirsiniz, diğer hasar onarımları ise 99 dolara mal olur.

Android telefonunuzu iPhone X'e dönüştürün!
2017'de satın alabileceğiniz en iyi LG telefonlar
Oppo A3 özellikleri ortaya çıktı! Bu telefon peynir ekmek gibi gider!
Sonraki Haber