Koronavirüsünü anlık takip edebileceğiniz uygulamalar

Koronavirüs hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılıyor. Listemizdeki uygulamalar ile koronavirüs yayılımını gerçek zamanlı takip edebileceksiniz.

Koronavirüs hızlı bir şekilde tüm dünyaya yayılıyor. Son gelen bilgilere göre Çin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yaşanan can kaybı 2 bin 808’e yükselmiş durumda. Geçtiğimiz hafta komşumuz İran'da da ortaya çıkan virüs, geçtiğimiz günlerde ise diğer komşumuz Yunanistan'da da görüldü. Durum böyle olunca ülkemizdeki tedbirler daha da artırıldı.

Bugün itibari ile İran'da can kaybı 26'ya yükselmiş durumda. vaka sayısı ise 245’e yükseldi. Bu anlamda koronavirüsün Çin'den sonra en hızlı yayıldığı ülke İran oldu. Ayrıca 2 gün önce İran Sağlık Bakan Yardımcısı Iraj Harirchi'nin koronavirüsüne yakalanması ile şok yaşayan İran, bugün ise  İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur'un corona virüse yakalanması ile bir şok daha yaşadı. Bu haberin ardından çok zaman geçmeden İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar'ın yeni tip corona virüse yakalandığı açıklandı.

Diğer ülkelere baktığımızda ise koronavisüründen ölenlerin sayısı; Çin ana karasında 2 bin 744 kişi,  İran'da 26, Güney Kore'de 13, İtalya'da 12, Japonya'da 7, Fransa'da 2, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde 2 kişi, Tayvan ve Filipinler'de de 1'er kişi yeni tip koronavirüs nedeniyle can kaybı yaşandı.

18 farklı ülkede görülen ve 3 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Koronavirüsünün yayılımına dair paylaşılan tüm bu veriler, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi ve Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan toplanarak elde ediliyor.

Eğer sizler de koronavirüs salgının yayılımı hakkında anlık bilgi sahibi olmak isterseniz, bu salgının yayılımını ve etkilerini dünya genelinde takip edebileceğiniz gerçek zamanlı harita uygulamalarını haberimizden inceleyebilir, arzu ederseniz vermiş olduğumuz linklerden direkt ulaşabilirsiniz.

İşte koronavirüsünü gerçek zamanlı takip edebileceğiniz uygulamalar;

Popüler Haberler