LG Android tabanlı ve 3 boyutlu akıllı telefonunu tanıttı.

Hayatımıza çok hızlı bir şekilde girmeye başlayan 3D teknolojisi, şimdi de telefonlardaki yerini almaya başladı

Hayatımıza çok hızlı bir şekilde girmeye başlayan 3D teknolojisi, şimdi de telefonlardaki yerini almaya başladı. LG' nin Android pazarındaki amiral gemisi olacak yeni akıllı telefonu Optimus 3D 3 boyut teknolojisi kazanmış ilk akıllı telefon.



LG Optimus 3D' nin en önemli özelliiği olan üç boyutlu ekranı gözlük gerektirmiyor. 4.3" (480 x 800 piksel çözünürlük) ekrana sahip üründe, 5 megapiksellik iki de kamera bulunuyor ve bu kameralar 720p çözünürlüğünde üç boyutlu video çekimi yapabiliyor. Ürün sadece üç boyutlu video çekimi yapmıyor tabiki aynı zaman da 1080p çözünürlüğünde 2D videolarda çekilebilecek.

LG Optimus 3D, Android 2.2 işletim sistemi ile geliyor. Fakat bir güncelleme ile Android 2.3 versiyonuna ulaşması bekleniyor.

Texas Instruments

Texas Instruments' in AMD ARM Cortex-A9 yapısını temel alan ve 1GHz' de çalışan çift çekirdekli OMAP4 işlemciye ship Optimus 3D, üç boyutlu görüntülerin üstesinden başarıyla gelen PowerVR SGX 540 grafik birimine, 512 MB 800 Mhz LP DDR2 bellek, 8 GB dahili depolama alanı ve hafıza kartı ile yükseltilebilir kapasiteye sahip.

Diğer Özellikleri

802.11n kablosuz bağlantı, A-GPS ve DLNA desteği de bulunan üründe, televizyon ve monitör gibi HD destekli ürünler ile bağlantı kurabilmek için HDMI çıkışı bulunuyor. Böylece çektiğiniz 3D videoları televizyonunuzda seyret çok daha kolay olacak. Bu kadar güçlü bir telefonun tabiki arkasında sağlam bir pil olması lazım. Optimus 3D 1500 mAh kapasiteli pilden besleniyor.

LG Optimus 3D' de yazılımsal olarak bir takım değişiklikler yapılmış, mesela menüsü üç boyutlu olarak tasarlanmış. Daha fazla 3D içerik için LG' nin YouTube ile anlaştığı ve 3D tarayıcı kullanımına da gitti biliniyor.

LG Optimus 3D ilk olarak Avrupalı kullanıcılara satılacak, daha sonra 60 ülkeye dağıtımı yapılacak.

Ürünün ekran görüntüsü ve tanıtım videosu aşağıdadır.

Ekran Görüntüsü


Tanıtım Videoları


Samsung Galaxy S II için müthiş bir reklam!
Samsung Galaxy S II' nin Türkiye satış fiyatı belirlendi!
Honor Magic6 RSR Porsche tasarımı sizi de mest edecek!
Sonraki Haber