Microsoft Lumia 950 süper hassas dokunmatik ekrana mı sahip?

Microsoft Lumia 950 ve 950 XL bazı listelerde süper hassas dokunmatik ekran özelliği ile listelendi.

Nokia, 2012 yılında kalın eldiven ile bile akıllı telefonun dokunmatik ekranını kullanabileceğiniz süper hassas dokunmatik denilen bir teknoloji tanıtmıştı. Bu teknoloji daha sonra Lumia amiral gemileri Lumia 920 ve Lumia 930 modellerinde kullanıldı.

Ve Microsoft’un bazı resmi sayfalarındaki tanıtımlarına göre bu teknoloji şirketin son amiral gemileri Lumia 950 ve Lumia 950 XL’de de bulunduğu görülüyor. Ancak Fransız medyası theWINdose, Microsoft'un Fransız web sitesinde bulunan resmi Lumia sayfalarındaki kullanıcı şikayetleri aracılığı ile eski Lumia modellerinde kullanılan "Süper hassas dokunmatik" teknolojisinin yeni Lumia modellerinde olduğuna dair reklamı olduğu halde, aslında telefonlarda bu özelliğin olmadığını keşfetmiş. Yani Lumia 950 ve 950 XL modellerinde bu teknoloji kullanılmamış. Bunun yerine, diğer resmi sitelerin listelerinde olduğu gibi “Dokunmatik ekran teknolojisi: Kapasitif çoklu dokunmatik" olarak geçmesi gerekiyor.

Phone Arena sitesi Lumia 950 ileGalaxy S6’yı karşılaştırarak telefonun dokunmatik ekranını test etti. Bezle yapılan dokunmada Galaxy S6 ile en azından kullanıcı girişine geçilebilirken, Lumia 950 ile sadece kilit ekranına girilebildi.  

Lumia 950 ve 950XL için süper hassas dokunmatik teknolojisi özelliği ya yetkililer tarafından yanlışlıkla listeye alındı ya da cihazların böyle bir teknoloji özelliği var ve çalışmıyor. Sizce hangisi?

Samsung bu telefonu üretir mi?
Apple 79 milyon dolara ''cafe'' yapıyor!
Tesla’da sular durulmuyor, bir ayrılık daha
Sonraki Haber