MIUI 12.5 Enhanced'in Bellek Arttırma Özelliği Nasıl Aktif Edilir?

Bildiğiniz üzere MIUI 12.5 Enhanced sürümü ile birlikte bazı cihazlara bellek arttırma özelliği gelmişti. İşte bu özelliği nasıl aktif hale getirebileceğinizi aktarıyoruz.

Nasıl yapılır serimize ara ara devam etmeye çalışıyoruz. Bu seferki Nasıl Yapılır yazımız, son dönemdeki popüler özelliklerden olan RAM arttırma ile ilgili olacak. Xiaomi cihazlarından bazılarına MIUI 12.5 Enhanced sürümü ile gelen bu özellik nasıl aktif edilir anlatıyoruz.

MiRedmi ve Poco akıllı telefonlarınızda MIUI 12.5 RAM Uzantısının nasıl etkinleştirileceğine dair adım adım bir kılavuzu sizlere sunuyoruz. MIUI 12.5 Enhanced hakkında kısaca bilgi verecek olursak:

Aralık 2020'nin sonlarında Xiaomi, Çin'de MIUI 12.5'i piyasaya sürdü ve Şubat 2021'in başlarında ise küresel kullanıcılar için birçok yeni özellik ve optimizasyon ekleyen Enhanced sürümünü yayınladı. Xiaomi bu sürümle beraber, RAM kapasitesini arttırabilen RAM Uzantısı olarak bilinen ilginç bir özellik sunuyor.

MIUI RAM UZANTISI NEDİR?

MIUI RAM Uzantısı, Xiaomi tarafından birkaç ay önce tanıtılan en son özelliklerden biridir. Bu özellik Xiaomi cihazlarına ilk olarak bu sürümden önce Mi 10 Ultra ile birlikte gelmişti. Bununla birlikte, MIUI RAM Uzantısı özelliğini destekleyen Xiaomi modellerinin çoğu Çin ROM'unda yer alıyor. ROM farklılığından dolayı eleştirilen firmanın ancak Redmi 10 ve POCO F3 gibi modelleri bu işlevi destekleyen birkaç küresel cihazdan yalnızca ikisi. 

Özelliğe gelecek olursak, bellek genişletme işlevi, cihazın dahili depolamasının bir bölümünü sanal RAM ile paylaşıyor. Başlangıçta 1 GB ile sınırlıydı, ancak şimdi 3 GB'a kadar yükseltildi. Bununla birlikte, sistem performansını artırıp artırmadığı belirsiz ancak yoğun oyun oynama sırasında kullanıcılara yardımcı olabilmekte.

Bu Özelliği Aktif Etmek İçin Gereken Adımlar İse Şöyle;

  • Ayarlar'a tıklıyoruz.
  • Aşağı Kaydırın ve Ek Ayarları bulun.
  • Aşağıda Bellek Uzantısını özelliğini göreceksiniz. 
  • Etkinleştirmek için geçiş düğmesine tıklayın ve artık özellik aktif oldu.

Sizler Bellek uzantısı özelliğini nasıl buluyorsunuz? Yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

iPhone kullanıcıların muhtemelen bilmediği ilginç özellikler
Apple ürünlerine yeni zam geldi. Artık iPhone almak hayal oldu!
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber