Nokia 9.3 ve 7.3 ne zaman açıklanacak?

HMD Global, yeni amiral gemi modelini ve daha uygun fiyatlı bir başka modelini yakın zamanda çıkarmayı planlıyor. Peki ama ne zaman?

Telefon pazarının en eski yüzlerinden birisi olan Nokia, yeni modelleri ile pastadan pay kapmanın çabası içerisinde. Efsanevi markanın akıllı telefon pazarındaki rakipleri oldukça dişli olsa da, HMD Global’in pes etmeye hiç mi hiç niyeti yok. Şirket belki şimdi değil ama ilerleyen zamanlarda bir amiral gemi modeli ve bir de daha düşük bütçeli başka bir modeli piyasaya sürmeyi planlıyor. Bunun çalışmalarına çoktan başlayan şirket mühendisleri, en uygun fiyata en iyi ürünü elde etmenin hesaplarını yapıyor. Bu durumun da Nokia’nın diğer markalar karşısında önemli bir kozu olacağı düşünülüyor. Bu anlamda Nokia 9.3 ve 7.3 isimli modellerin en yakın zamanda görücüye çıkacağı ifade ediliyor.

Nokia 9.3 ve 7.3 ne zaman açıklanacak?

2020 yılında çıkan amiral gemi modellere henüz cevap vermeyen HMD Global, bu dönemi pas geçecek gibi gözüküyor. Şirketin üst seviye akıllı telefonlar için ikinci dalga olarak adlandırabileceğimiz Ağustos ve Eylül aylarını gözüne kestirdiğine inanılıyor. Bu dönemde Nokia 9.3’ün muhtemel rakiplerinin ise Samsung’un popüler Note serisinin son halkası olan Galaxy Note 20, Huawei’nin Mate 40 modeli ve Google’ın Pixel 5’i olarak gözüküyor. Tabii ki Apple tarafından piyasaya sürülecek olan iPhone 12 ailesini de unutmamak gerekiyor. Nokia 9.3, şimdi olmasa bile Ağustos veya Eylül aylarında göründüğünde, tüm bu akıllı telefonlar ile yarışmak zorunda kalabilir!

HMD Global yetkilileri şimdilik Ağustos veya Eylül aylarını düşünse de, dünyada var olan belirsizlik ortamından çekiniyor. Koronavirüs felaketinin dur durak bilmeden can almaya devam etmesi ve dünyanın pek çok yerinde var olan karantina uygulamaları şirketin gözünü korkutuyor. Yani söylentiler yukarıda ifade ettiğimiz ayları bizlere fısıldasa bile ilerleyen zamanlar ne gösterecek kestirmek gerçekten de çok zor.

Samsung Galaxy A71 kamerası sınıfta kaldı!
Oppo akıllı telefon almayı düşünenlere müjde!
WhatsApp, efsane bir özelliği test ediyor
Sonraki Haber