Nokia Maps vs Google Maps

İki harita karşı karşıya

Online haritalar yolumuzu bulduran son 10 yılın en büyük icatlarından biri. Bu konuda ilk ve en eski firmanın da Google olduğunu hepimiz biliyoruz. Mobil işletim sistemi sahip olan firmalar ya da mobil üreticiler harita konusunda da kendi çizgilerinden gitme çabasını sürdürüyorlar.

Bunun en büyük sebebi şüphesiz iplerin Google'ın elinde olması onları rahatsız ediyor. İlk adımı Apple ve Microsoft atmıştı. Kaçımız Apple Maps ya da Bing Maps kullanıyor. Bu oranların Google'ı geçmesi için önce Google'a yetişmesi ardından Google'dan farklı bir yön ortaya koyması gerekiyor.



Zaten haritalar konusunda ben Google'ın deneyimlerinin üzerine bir firmanın çıkıp daha başarılı sonuçlarla bir harita uygulaması çıkarağına inanmıyorum. Google'ın yıllardır bu konudaki deneyimleri göz ardı edilemez. Bu günlerde bir hareket de Nokia'dan geliyor. Aşağıdaki videoda Google Maps ile Nokia Maps'in farkını göreceksiniz. Bakalım hangisi bu konuda daha iyi? Ya da belki de bu soruyu şöyle sormalıyım, bakalım Nokia Google kadar iyi olabilmiş mi?

Spotify ücretsiz versiyonla geliyor
Galaxy S4 Exynos ile gelmiyor!
HMD Çinli üreticilere özendi, artık bütçe dostu modeller satacak
Sonraki Haber