Nokia yeni telefonu MeeGo'lu N9'u tanıttı!

Nokia, Microsoft ile yapıtığı anlaşma ile Symbian işletim sistemini bırakıp, Windows Phone 7 ile yoluna gitmeye devam edecek

Nokia, Microsoft ile yapıtığı anlaşma ile Symbian işletim sistemini bırakıp, Windows Phone 7 ile yoluna gitmeye devam edecek. Fakat durumun gerçekleşmesine aylar var ve Nokia bu süreç içerisinde beklemek yerine yeni modellerini piyasaya sürüp var olma savaşına devam ediyor.

Nokia, dün Singapur' da düzenlenen Nokia Connection etkilinde yeni modeli olan MeeGo' lu N9' un tanıtımını yaptı.

MeeGo işletim sistemi ile N9' un arayüzü Android yada iPhone kadar olmasa da Symbian' a göre çok daha iyi olduğu gözüküyor. Buda Nokia severler için sevindirici bir haber.

3.9 inçlik AMOLED dokunmatik ekrana sahip olan ürünün ön kısmında tuş bulunmuyor. Dolayısıyla tamamen ekrandan oluşuyor. Peki ön ekranda tuş olmadığı için ana ekrana nasıl döneceğiz? Nokia bunuda düşünmüş, parmağınız dokunmatik ekranın sonundan çıktığında ana menüye geçebiliyorsunuz.

N9 ayrıca 8 megapiksel kameraya sahip. 16 ve 64 GB' lık hafıza seçenekleri ile satışa çıkacak olan ürünün, siyah, gök mavisi (cyan) ve magenta renklerinde olacak.

Fiyat konusuna gelince Nokia bu konuda henüz bir açıklama yapmadı ama N9' un yılın sonunda piyasada olacağını belirtti.

Nokia N9 tanıtım videosu


Sony Ericsson XPERIA X10' na Gingerbread güncellemesi geliyor!
Samsung'dan etkileyici reklam!
Redmi K80 ve Redmi K80 Pro çıkış tarihi belli oldu!
Sonraki Haber