Nokia'nın Android cihaz projesi askıya alındı!

Uzak doğudan gelen yeni haberler Nokia'nın Android telefon üretimini projesini rafa kaldırdığını iddia ediyor.

Nokia'nın cihazlar ve servisler bölümü Microsoft'a satılmasına rağmen Nokia-Android dedikodularının ardı arkası kesilmedi. Bir süre önce Evleaks tarafından gün yüzüne çıkarılan Normandiya kod adlı cihazın Nokia'nın düşük maliyetli bir Android telefonu olduğu iddia edildi. Nokia cephesinden konuya ilişkin resmi herhangi bir açıklama yapılmazken, gelişen olaylar bir türlü temel bir dayanağa oturtulamadı.

Çin kaynaklı gelen yeni haberlerde ise Nokia'nın Android cihaz üretimi projesini rafa kaldırdığını bildiriyor. İddiaya göre Android cihazlar arasında Snapdragon 400 işlemcisiyle çalışan 7-inç boyutunda bir tablet ve giriş seviyesinde bazı telefonlar yer alıyor. C Technology sitesi tarafından aktarılan haberde projenin askıya alınmasına net bir gerekçe gösterilmiyor, ancak Nokia ve Microsft arasında yapılan anlaşma gereği Nokia'nın iki yıl boyunca telefon üretip satması yasak. Bu maddenin koyduğu engelden olsa gerek projenin rafa kaldırıldığı bildiriliyor.

Haberde ayrıca Nokia'nın bundan sonraki süreçte akıllı gözlük, akıllı saat gibi takılabilir teknolojilerin üretimine odaklanacağı bildiriliyor. Şirket ayrıca esnek ekran teknolojisi üzerine de çalışmalar sergileyecek. 

Android 4.3'teki bu özellik 4.4.2 KitKat ile son buluyor!
Huawei Glory 3X 8 çekirdekli işlemci sunacak
Huawei yeni etkinliğini duyurdu! İşte tanıtılacak ürünler
Sonraki Haber