Olay telefonun tamir edilmesi neredeyse imkansız!

2017'ye damga vuran akıllı telefon Essential Phone'un tamir edilmesi neredeyse imkansız.

Android’in kurucularından Andy Rubin’in, yeni Essential Phone adlı  Android akıllı telefonu tanıtıldığında çok beğenilmişti.  Ancak Andy Rubin için işler pek yolunda gitmedi. Telefon tanıtıldıktan sonra birkaç yönetici istifa etti ve daha sonra da şirket, söz verdiği tarihte telefonun satışına başlayamadı.

En sonunda satışı başlayan telefonun her zaman olduğu gibi ilk olarak yeni çıkan cihazları parçalayarak inceleme yapan popüler ifixit ekibinin elinden geçti. Ancak ifixit ekibi Essential Phone akıllı telefonun onarılmasının neredeyse imkansız olduğuna karar verdi ve tamir edilebilirlik puanı olarak 10 üzerinden 1 verdi.

İfixit ekibine göre birincisi, "Neredeyse görünmez bağlantı yerleri ve bol yapışkan nedeniyle tamir girişiminde bulunulduğunda çok hasar meydana gelmesi muhtemeldir." Temel olarak, akıllı telefonun açılması son derece zor, ki bu da şasiye zarar verebilir.

Dahası, USB-C bağlantı noktası direkt olarak anakarta bağlanıyor ve kulaklık girişi olmaması nedeniyle insanlar büyük bir olasılıkla onu daha çok kullanır ve böylece gerekenden daha hızlı yıpranır. 



Ayrıca, 8 megapiksel ön kamera, kulaklık hoparlörüyle aynı modüle yerleştirilmiş. Son olarak, pil neredeyse erişilebilir değildir, bu nedenle ihtiyaca göre değiştirmek neredeyse imkânsızdır.

Sonraki sayfalarda telefonun parçalanmış halini inceleyebilirsiniz.























Çerçevesiz en iyi akıllı telefonlar!
Pokemon Go'ya Walking Dead rakip oluyor!
Nokia'yı bırakan HMD'nin ilk eseri, modüler akıllı telefon satışta
Sonraki Haber