OnePlus 9 5G ailesi genişliyor!

OnePlus 9 5G ikilisine yeni bir modelin daha katılacağı söyleniyor. Ayrıca OnePlus 9 Pro 5G, su ve toza karşı IP68 derecesinde dayanıklı olabilir.

OnePlus, yeni akıllı telefonlarında maliyeti olabildiğince düşürmek istediği için toza ve suya karşı dayanıklı olmasına çok önem vermiyordu. Ancak son çıkan sızıntılar OnePlus 9 Pro 5G'nin IP68 sertifikasına sahip olacağını gösteriyor. 

Böylelikle OnePlus 9 Pro 5G, IP68 derecesinde dayanıklılık sunan ikinci cihaz oluyor. 

OnePlus 9 5G ailesi genişliyor!

OnePlus ile ilgili sızıntılar söz konusu olduğunda oldukça güvenilir bir sicile sahip olan Max Jambor, OnePlus 9 Pro 5G'nin IP68 derecesinde su ve toza karşı dayanıklı olacağını söyledi. Yapılan açıklamalara göre akıllı telefon 1,5 metre derinlikte 30 dakika kadar suyun altına kalabilecek.  

Ayrıca sızıntıda OnePlus 9 5G ikilisine OnePlus 9E'nin de katılacağı yönünde ifadeler yer alıyor. Ancak şimdilik özellikleriyle ilgili hiç bir ayrıntı bulunmuyor.

Bu sertifikayla birlikte OnePlus 9 Pro modeli, şirketin ikinci su ve toza karşı dayanıklı akıllı telefonu olmuş oluyor. IP68 derecesinde dayanıklılık sunan diğer telefon ise OnePlus 8 Pro'ydu. OnePlus 9 5G serisinin diğer üyelerinde ise şimdilik böyle bir dayanıklılık beklenmiyor. Bu durumun şirketin yeni modellerinin fiyatlarını olabildiğince aşağıda tutmak istemesinden kaynaklandığı düşünülüyor. Ancak  yine de OnePlus 7 Pro'da olduğu gibi IP derecesi olmadan bir "su direncine" sahip olabilirler. 

Samsung da Apple'a özendi Galaxy S21 ile üzecek
1500 - 2500 TL arası en iyi akıllı telefonlar - Aralık 2020
Apple'dan en büyük rakibine tokat gibi cevap, bu kadarı da olmaz
Sonraki Haber