Oppo Reno3 için MediaTek sürprizi

Geçtiğimiz Aralık ayında Reno3 5G ve Reno3 Pro 5G modellerini Çin’de satışa sunan Oppo, şimdi de Reno3 ile global pazara açılmaya hazırlanıyor.

Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Oppo geçtiğimiz Aralık ayında Reno3 5G ve Reno3 5G Pro modellerini Çin’de satışa sunmuştu. Oppo’nun yeni Reno modelini küresel pazarda nasıl bir stratejiyle satışa sunacağı merak ediliyordu.

Oppo Reno3 için MediaTek sürprizi

Malum Avrupa’da ve Amerika’da MediaTek yonga setlerine karşı bir ön yargı mevcut. Bu da telefonların satış rakamlarını ister istemez etkiliyor. Oppo buna rağmen global pazarda satışa sunacağı Reno3 modelinde MediaTek tarafından üretilen P90 yonga setini kullanmayı tercihledi.

MediaTek imzalı P90 yonga setinden güç alan Oppo Reno3 sistemini 8GB RAM ile destekliyor. 128GB dahili depolama alanına sahip olan telefonda 4’lü ana kamera kurulumu mevcut.

Ön taraftaki 44MP’lik selfie kamerasına 48MP + 13MP + 8MP + 2MP’lik 4’lü ana kamera eşlik ediyor. 4025 mAh kapasitesine sahip ortalamanın üzerinde bir bataryadan beslenen Reno3 VOOC 3.0 Flash charge teknolojisini de destekliyor.

Oppo Reno3 kutudan ilk çıktığında ColorOS7 destekli Android 10 ile çalışacak. Telefonun Avrupa’daki fiyatının ne olacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Muhtemelen Oppo Reno3 Türkiye’de de satışa çıkacaktır. İçerisinde MediaTek imzalı bir yonga seti bulunmasından ötürü fiyatı Reno2’ye göre daha makul olabilir. Yine de bekleyip göreceğiz.

Koronavirüs yüzünden Türkiye'deki internet kullanımı arttı
Bütçe dostu realme 6i tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri!
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber