Rakamlarla LG G4 - iPhone 6 Plus karşılaştırması

Son döneme damga vuran akıllı telefonlardan LG G4 ve iPhone 6 Plus'ı birçok açıdan karşılaştırdık.

LG’nin yeni nesil akılı telefonu G4 ile Apple’a satış rekorları kırdıran telefonlardan biri olan iPhone 6 Plus’ı rakamlarla karşılaştırdık. Haberimizde her iki telefonun yazılım, donanım, tasarım ve fiyat gibi birçok detaya değindik. Alt bölümde ve sonraki sayfalarda LG G4-iPhone 6 Plus karşılaştırmasına göz atabilirsiniz. 

Boyut

Her iki telefon 5.5-inç ekrana sahip olmalarına rağmen LG G4 rakibinden daha küçük ve dar bir yapıya sahip. Kasa kalınlığı söz konusu olduğunda ise LG G4, iPhone 6 Plus’tan %38 oranında daha kalın. 

Ağırlık

Daha büyük bir kasaya sahip olan iPhone 6 Plus haliyle LG G4’ten daha ağır. LG G4 155 gram, iPhone 6 Plus 172 gram ağırlığında. 

Malzeme kalitesi

iPhone 6 alüminyum malzemeden oluşuyor. LG G4’ün ise deri ve plastik arka kapak seçenekleri bulunuyor. 

Renk seçenekleri

Renk seçenekleri noktasında G4 daha fazla seçenek sunuyor. G4’ün seramik görümlü plastik arka kapağı beyaz, altın ve gri renklerde; deri arka kapakta ise kahverengi, siyah, bordo başta olmak üzere altı farklı renk seçeneği yer alıyor. 

iPhone 6 Plus’ın uzay grisi, gümüş ve altın renkleri bulunuyor.   

Ekran (Boyut)

Her iki telefonda 5.5-inç büyüklüğünde ekran kullanılıyor. 

Ekran (çözünürlük)

LG G4 Quad HD ekranıyla daha keskin görüntüleme sunuyor.  iPhone 6 Plus’ta Full HD çözünürlüklü ekran kullanılıyor. 

Ekran (panel türü)

Her iki telefonda IPS ekran kullanılıyor. Yeri gelmişken LG'nin Apple için önemli ekran tedarikçilerden biri olduğunu hatırlatalım. 

Parmak izi sensörü

Apple, iPhone 6 Plus’ta mükemmel bir kullanım deneyimi sunan bir parmak izi sensörü kullanılıyor. Söz konusu parmak izi güvenlik işlevlerinin yanı sıra Apple Pay ödeme sisteminde kullanılıyor. LG G4'te parmak izi sensörü yer almıyor. 

Arka kamera

LG G4’te daha yüksek çözünürlüklü bir kamera kullanılıyor fakat bu LG G4’ün daha iyi bir kameraya sahip olduğu anlamına gelmez. Alt bölümde sitemiz tarafından gerçekleştirilen kamera testlerine göz atabilirsiniz. LG G4-iPhone 6 Plus karşılaştırması için Volkan Manav’ı izlemeye devam edin. 

İlginizi çekebilir; 

İlginizi çekebilir; 

Ön kamera

LG G4’te muhtemel daha iyi selfiler çekilebiliyor. Apple açıkçası arka kamera başarısını tam anlamıyla ön kameraya yansıtabilmiş değil.  

Kamera diyafram açıklığı

LG G4 daha geniş diyafram açıklığına sahip. Daha geniş diyafram açıklığı düşük ışık koşullarında daha iyi ışık anlamına geliyor. LG G4 düşük ışık koşullarındaki çekim kalitesini daha önce defalarca gösterdi. 

Optik Görüntü Sabitleme

iPhone 6 Plus’ta iki eksenli, LG G4’te 3 eksenli optik görüntü sabitleme özelliği mevcut. 

Lazer otofokus sensörü

LG’nin G3’ten bu yana favori özelliklerinden biri olan lazer otofokus sensörü, kamera ve obje arasındaki mesafeyi ölçerek anında odaklama gerçekleştirir. LG G4’te anı tam anlamıyla yakalamak için ekrana dokunmak yeterli. 

Pil Kapasitesi

Telefonların pil kapasiteleri bir birine yakın. LG G4’te 3.000 mAh, iPhone 6 Plus’ta 2.915 mAh kapasiteli piller kullanılıyor. Telefonların kullanım sürelerine değinecek olursak; LG G4 6 saat 6 dakika, iPhone 6 Plus 6 saat 32 dakika. 

Çıkarılabilir Pil

Çıkarılabilir pil kullanıcılar için her zaman avantaj olmuştur. LG G4’ün pili çıkarılabilirken, iPhone 6 Plus yekpare kasadan oluşuyor.  

Dahili Depolama

LG G4’ün sadece 32GB seçeneği mevcut. iPhone 6 Plus ise bu konuda daha fazla seçenek sunuyor. iPhone 6 Plus’n 16/64/128GB sürümleri bulunuyor. 

MicroSD kart desteği

LG G4’ün her ne kadar sadece 32GB’lik sürümü olsa da, telefon 128GB’ye kadar microSD kart desteği sunuyor.  

RAM

LG G4 3GB, iPhone 6 Plus'ta 1GB RAM kullanılıyor. 

İşlemci

Kağıt üzerinde LG G4’ün Snapdragon 808 işlemcisi daha güçlü görünebilir fakat

Apple’ın tasarladığı az çekirdekli işlemciler her zaman Androd’in amiral gemisi telefonlarına kafa tutmuştur. 

Yazılım

LG G4 Android 5.1 tabanlı LG UX 4.0 kullanıcı arayüzüyle çalışıyor. iPhone 6 Plus ise iOS 8.3’le çalışıyor. 

Fiyat

Son olarak telefonların fiyat bilgisine değinecek olursak; LG G4 ülkemize 2.200 liradan giriş yaptı. iPhone 6 Plus’ın Apple Store fiyatları ise şu şekilde;

16GB iPhone 6 Plus: 3.100 lira

64GB iPhone 6 Plus: 3.360 lira

128GB iPhone 6 Plus: 3.900 lira

LG G4 yerine Galaxy S6 almak için yedi neden
Android M ve Android Lollipop: Görsel karşılaştırma
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber