Rapor: 4 inçlik iPhone, Apple'ın gündeminden düşmüş değil

Apple'a yakınlığıyla bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo 4 inç iddialarına yeni bir soluk getirdi. Kuo'ya göre 4 inçlik iPhone hala Apple'ın gündeminde ve 2016'nın ilk yarısında tanıtılacak.

Sektörün en güvenilir analistlerinden biri olarak gösterilen ve Apple’a yakınlığıyla bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo yeni bir rapor yayınladı. Analist tarafından yayınlanan rapora göre Apple 4 inçlik iPhone planlarını hala rafa kaldırmış değil. Kuo’ya göre son iki yıldır dillendirilen 4 inçlik iPhone, 2016’nın ilk yarısında tanıtılacak.

iPhone 5S’in devam modeli olacak 4 inçlik iPhone’da metal kasa kullanılacak. Apple A9 işlemcisinden güç alacak telefon iOS 9 işletim sistemiyle çalışacak. Analiste göre kullanıcılar hala 4 inçlik telefonlara ilgi gösteriyor. Ming-Chi Kuo bu noktada daha kararlı bir iddia ortaya atarak 4 inçlik iPhone’nun 20-30 milyon arasında satacağını öngörüyor. 

4 inçlik iPhone, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’taki A9 işlemcisinden güç alacak olsa da,  3D Touch ekran teknolojisinden yoksun olacak.

ilginizi çekebilir; 

Popüler analist Apple’ın 2016’da duyuracağı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’a ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Apple A10 işlemcisinden güç alacak telefonlar bir kez daha 4.7  ve 5.5 inç büyüklüğünde ekranlara sahip olacak. Kuo’ya göre iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın ayırt edici özelliklerinden biri de RAM kapasitesi olacak. Apple daha büyük ekranlı iPhone’da daha fazla RAM kullanacak. Henüz kesin değil fakat iPhone 7’de 2GB RAM, iPhone 7 Plus’ta ise 3GB RAM’in yer alması bekleniyor. 

Samsung Galaxy S7'de yeni bir kamera sensörü kullanılabilir
Avea Samsung Galaxy Grand Max Video İnceleme
Çin'den hodri meydan, elektrikli otomobil pazarının lideri biz olacağız, belli ki TOGG'u unuttular
Sonraki Haber